Röd Front större än (s) i Gislaved
 
I ett kylslaget väder alldeles strax innan den härliga vårsolen bröt fram samlades det traditionsenliga Röd Front i Gislaved. De båda talarna Curt Vang och Erik Andersson gick hårt emot högerpolitik och EU-anpassning.
   Curt talade om det privat-kapitalistiska rofferiet och de ökande klassklyftorna i samhället.
   Erik hyllade motståndet i Palestina och Turkiet innan han gick igenom alla löften som ja sidan spred vitt omkring i samband med folkomröstningen.
   Erik tog dessutom upp det faktum att det numera är tyskt regelverk som skall gälla när vägar och förbifarter skall dras. Gislaveds kommun vill dra en förbifart norr om Gislaved längs kanten på en mosse vilket vägverket först sa ja till. Men då Sverige under senare år vill vara lydigast i EU-klassen så har byråkraterna kommit fram till att detta med myrar och mossmarker är sällsynta ur europeiskt (tyskt) perspektiv, så kunde inte vägen dras i mosskanten någon kilometer utan vägverket kommer att dra förbifarten rakt igenom ett vackert odlingslandskap med två bondbyar.
   Mötet samlade 250 åhörare, samma antal som förra året. Efter Internationalen bjöds det på fika och underhållning av Rustan och Kristin Johansson på Kommunhusets kafeteria. Insamlingen till Proletären gav 1500 kronor och folk uppmanades att följa med till Göteborg den 15:e juni.
   Avslutningsvis kan sägas att det var fler ungdomar detta år som bevistade Röd Front. Mycket tack vare RKU:s aktivitet. Inför mötet hade det spridits 7400 flygblad.