Importerad utländsk arbetskraft med låga löner hotar svenska jobb.

   
   EU
är som en otäck cancersvulst. I maj nästa år kommer tio nya medlemsstater att sällas till detta superprojekt. Attackerna mot vanliga människor fortsätter.
Synar man EU-utvidgningen i sömmarna, så är det inte konstigt att den politiska och ekonomiska makteliten gnuggar händerna. De borgeliga partierna och en stor del av den politiska eliten inom socialdemokratin säger ja till ett fritt inflöde och import av arbetskraft från bl  a Polen och de baltiska staterna. Detta redan frå maj nästa år. Då kan arbetsgivarna fritt importera fabriksarbetare, snickare verktygsmakare, anläggningsarbetare, vårdbiträden, murare, lagerarbetare, hembiträden, bilmekaniker och mängder av andra yrkesgrupper hit till Sverige. Dessa kommer från länder med massarbetslöshet och löner - för de lyckligt lottade som har ett jobb - som ligger på mellan 18 - 25 svenska kronor i timmen.
Arbetsköparna och deras politiska eftersägare är självklart överförtjusta. Det ger ett gyllene tillfälle att trycka tillbaka arbetarkollektivet i Sverige och på sikt slå sönder den fackliga strukturen. Att ställa arbetare mot arbetare. Svenskt näringslivs vd Göran Tunhammar gick som bekant under EMU-omröstningen hand i hand med Leijonborg, Ericssons koncernchef Carl-Henric Svanberg och Bo Lundgren kramade Göran Persson, LO:s Wanja Lundby-Wedin satte sig i direktörernas knä - hela makteliten samlad i sin EU-begeistring. Gapet i samhället har inte under efterkrigstiden känts större än nu.  Och hela detta EU-projekt syftar till att vidga detta gap till gigantiska proportioner. Nu är det dags att väcka frågan om att Sverige skall lämna detta kalla, olustiga, anti-folkliga och nyliberala högerprojekt...

2003-10-03
Curt Vang,
Kommunstyrelseledamot för KPMLr, Gislaved

Skriv i gästboken   vad du tycker, eller kommentera artikeln här:

Ditt namn: 
Din e-post: