Kräv vår rätt på 1 maj
   Glöm inte 1:a maj! Klasskilnaderna i Sverige börjar bli helt hårresande! Aldrig förr har vi varit i behov av mer vänstersympatier än i dag.
Bara ett par exempel. Sveriges 89 rikaste personer har idag lika mycket pengar som statens samlade utgifter nästa år! Åttionio personer! Vissa ekonomer hävdar att familjen Wallenberg direkt och indirekt styr och kontrollerar halva den svenska exporten. Ingvar Kamprad förfogar idag över 250 miljarder. Stefan Persson skulle kunna bekosta hela utgiften för vård och omsorg i Sverige kommande året och ändå ha  35 miljarder kvar att sätta sprätt på!
Av landets 89 miljardärer har mer än 50 tillkommit sedan samma genomgång gjordes 1997. Klasskillnaderna mellan denna lilla exklusiva överklass och vanligt folk är gigantisk. Vilka av oss har varit med om att i demokratiska val välja dessa penningmoguler som styr våra liv? Självklart ingen. Men är det inte snart dags att föra upp frågan om veklig demokrati, en demokrati som innebär att vi, folket, tar över denna stormrika lilla klicks tillgångar och förvaltar dessa till folkets fromma? Att föra upp frågan om rättvisa och socialism.
Nu har Curt Vang läst sin Proletären igen, tänker kanske en och annan. Men så är det faktiskt inte. Listan på de 89 personerna var införd i senaste Veckans Affärer, som ju knappast kan anklagas för minsta tillstymmelse till kommunistiska sympatier.
Alltså - glöm inte arbetarrörelsens högtidsdag. Säg ifrån mot högerpolitik och marknadsdiktatur. Kräv rättvisa, solidaritet och socialism!

Gislaved den 000420
Curt Vang
Fullmäktigeledamot för KPMLr, Gislaved