Vårdvalet är rena lurendrejeriet!


Vårdvalet är rena lurendrejeriet. Vi får en svåröverskådlig bunt papper hem som börjar med att man nu "fritt kan välja vårdcentral". I sin egen logik tänker säkert många att det handlar om att aktivt välja att gå från sin gamla offentligt drivna vårdcentral över till en eventuellt privatägd central. Detta är ju i sig ett avgörande val. Vill man inte att ens skattepengar skall överföras till det privata bolaget, så borde det väl vara självklart att detta bara skulle kunna förändras vid ett medvetet och aktivt val. Men så är det inte.


I den bifogade blanketten visar det sig att man redan har tilldelats en vårdcentral. Namnet på vårdcentralen är redan förtryckt på blanketten och under står det väldigt förledande att man minsann inte "behöver göra någonting" och att man om man väljer att inte göra något automatiskt anses ha godkänt den tilldelade vårdcentralen. Detta går inte att betrakta som annat än ett mycket medvetet försök till bedrägeri. Hur många kommer inte i efterhand att upptäcka att deras landstingspengar tilldelats privata bolag i tron att de var kvar på sin gamla vårdcentral?
Hur många människor med brister i svenska språket kommer ovetandes att hamna som listade patienter i dessa privata företag? Hur många högst vanliga hushåll missar denna osunda och ohederliga glidning i vårdvalet? Hur många gamla människor kommer med förvåning att uppleva att den vårdcentral de trodde de tillhörde inte alls är deras vårdgivare längre och upptäcka att deras listning ger privata vårdgivare stora pengar?
Hela vårdvalshysterin verkar inte vara annat än ett sätt att föra över stora summor skattepengar till privata vårdgivare på ett näst intill bedrägligt tillvägagångssätt. Sedan kan man ställa sig frågan vad detta innebär för exempelvis vården överhuvudtaget. Är denna igångsatta mångmiljonrullning till privata bolag ett sätt att dränera den allmänna vården?  Återigen använder man sig av honnörsordet "valfrihet", vars enda konskevens hittills har handlat om nedmontering av det offentliga och överföring av skattemedel till vinstdrivande bolag. 
 
Curt Vang, fullmäktigeledamot för Kommunistiska Partiet


Skriv i gästboken vad du tycker, eller kommentera artikeln här:
Här skickar du kommentaren till Webmastern
Ditt namn: 
Din e-post: