Kapitalismen är ett system i förruttnelse. Förruttnelsen har gått ännu snabbare under de gångna åren av högeralliansstyre. Nu är det dags att slå näven i bordet.

Pensionssystemet håller på att helt slås i spillror. Anpassningen till börsen inbillar människor att det är oss själva det är fel på. I går tog radions Eko upp att bara 2 procent aktivt väljer pensionsfonder, fonder som är rena rama lurendrejeriet, men som högern så småningom kan hänvisa till när den tunna pensionen utbetalas med att ”du valde själv”. Så nu går Reinfeldt ut och säger att vi måste arbeta tills vi fyller 75. Han själv och andra rika kan leva drönarliv tiotals år tidigare än vanliga arbetare som ofta inte p g a kroppsliga krämpor ens kan hålla ut fram till 65. Högeralliansens pensionssyn dryper av förakt mot vanligt folk. Syftet är att skapa dramatiska klassklyftor för äldre människor.

Samtidigt som Reinfeldt vill att vi skall jobba tills 75, så är var fjärde ung människa arbetslös i Sverige. Var fjärde! Med sänkt pensionsålder i ett nytt pensionssytem skulle naturligtvis utslitna arbetare få gå tidigare och därigenom ge plats åt den hundratusentals artbetslösa istället. Men icke!

Istället har högeralliansregeringen öppnat skattkistan och halverat arbetsgivaravgiften för ungdomar. ”I syfte att skapa fler jobb”! Men det har istället handlat om en gigantisk skattesubvention till kapitalisterna som hittills kostat oss 50 miljarder kronor. Det är oerhört. Några fler jobb har inte skapats. Ungdomsarbetslösheten är skyhög!

Och vad gör då vår näringslivsminister, centerledaren Annie Lööf från Värnamo? Jo hon går ut och säger att lönerna för arbetslösa borde sänkas med en fjärdedel. Denna juridstudent som direkt lever på en ministerlön tycker att bruttolöner på 12 – 15 000 är nog för dagens arbetare. Vilket förakt för vanligt folk.

För någon månad sedan visades att de stora bolagen genom skattetrickserier i princip inte betalade någon skatt alls till det allmänna. Det var Atlas Copco, SCA, Volvo, Sandvik m fl.

Dessa gigantiska skattesmitarbolag tänker bara på profiten till aktieägarna. Samtidigt visar undersökningar att 250 000 barn i Sverige lever i barnfattigdom. Denna siffra ökar hela tiden. De rika blir allt rikare. De fattiga allt fattigare. Är det ett sådant samhälle vi vill ha? Nej, inte vi kommunister!

Reinfeldt har slopat arvsbeskattning, förmögenhetsbeskattningen är väck och progressiviteten i skatteuttaget är bortraderat. Allt för att de rika skall kunna berika sig ännu mer. Och för att ge de rika extra skattesubvention, så har man låtit alla oss andra betala deras RUT-avdrag, d v s att de för halva pengen skall kunna anställa folk som städar deras flotta våningar och hus.

Nyligen gjorde LO en undersökning som visar att vi inte längre litar på arbetslöshets- och socialförsäkringssystemen. Är det så konstigt? Allt fler slungas ut ur dessa system och de senaste åren har vi sett hur FK på regeringes uppdrag misshandlar svårt sjuka människor och tar ifrån dem deras levebröd. Vem kan ha förtroende för ett sådant system? Högeralliansens politik står för cynism och inhumanism. Vi säger ett rungande NEJ till att det är de arbetslös och sjuka som skall betala olika former av bidragsubventioner till de redan rika. Ta bara regeringens skattelättnader till restaurangägare och restaurangkedjor. Nästan 6 miljarder av våra skattepengar skänktes till restaurangnäringen. Det skulle ge fler jobb? Lögn och bedrägeri. Det har inte skapat några jobb alls! Pengarna gick direkt i fickorna på en näring som redan i dag är förknippad med mycket fusk, svartlöner och bedrägeri!

Och den offentliga vården och skolan säljs ut i allt snabbare takt till oseriösa riskkapitalister. Nu senast i vår kommun var det lagen om valfrihet. Samma i Värnamo. Och i Värnamo, som hunnit lite längre i denna process visar det sig att skandalföretaget Carema skall ta över hemtjänsten i Väranmo. Det är väl inte långsökt att tro att det blir detsamma i vår kommun. Samma företag som nyligen valsat runt i pressen om hårt belastad personal, behandling i förfall, undernäring, felmedicinering och oroväckande hög dödlighet bland patienterna. Allt för att riskkapitalisterna bakom denna typ av företagande räknar med runt 15 procent i avkastning, helst ännu högre. Och hur får man det? Jo av det de får av våra skattepengar vill de självklart använda så lite som möjligt till personal och de gamla och sjuka. Vinstmaximering är deras främsta kommandoord. Vi säger nej till profittänkande inom vård, omsorg och utbildning!

Vi kommunister säger att kapitalismen inte duger, och absolut inte för framtiden. Den kapitalistiska expansionismen slår sönder vår välfärd och hotar livsbetingelserna för vanligt folk. Vi måste göra slut på den, Innan det är för sent.

Alternativet är en produktionsårding som räkna tillväxt i annat än pengar, som sätter människors behov för vinster, som hushåller med resurser och återtar de tillskansade miljardförmögenheterna från de rika, som hushåller med resurserna och planerar för framtiden. ETT SOCIALISTISKT SAMHÄLLE. ETT RÄTTVIST SAMHÄLLE BYGGT PÅ SOLIDARITET OCH OMTANKE!

Vi säger: ned med kapitalismen – leve socialismen!!

Röd Front, kamrater!!

Skriv i gästboken eller kommentera artikeln här
Här skickar du kommentaren till Webmastern
Ditt namn:
Din e-post: