Stoppa hyrläkarvansinnet!

Hyrläkare och hyrsjuksköterkor deltar själva i skövlandet av den svenska sjukvården. Förra året betalade landstingen ut 5,2 miljarder till främst hyrläkare, men numera även till en numerär av sjuksköterskor. Det tycks röra sig om ersättningar till inhoppade läkare på upp till 80 000 kronor per vecka, d v s månadslöner på en bra bit över en kvarts miljon. Det är kanske dags att se dessa hyrläkare i sitt rätta element som en samling sanslöst giriga yrkesutövare som dessutom ger en ryckig och ytlig vård till skada för patientgrupper de kommer i kontakt med.

Alla politiker verkar likt strutsar sticka huvudet i sanden. Ingenting gör för att stoppa denna hyrläkarmöjlighet att tjäna grova pengar på skattebetalarnas bekostnad. För de 5,2 miljarder som dessa hyrläkare delar på hade vi istället kunnat anställa runt 14 000 undersköterskor. Istället delas denna otroliga summa på inhyrd personal. Ingen verkar reagera!

Landstinget i Jönköping län har ett regionsfullmäktige som förra året betalade hyrläkare 200 miljoner i ersättningar, men är nu på väg mot nya rekord när det gäller inhyrningspersonal. Man redovisar nu att siffrorna pekar hän mot ca 260 miljoner under 2018. För dessa skattepengar hade vi istället kunna anställa mellan 500 och 600 undersköterskor! Hur många år till skall vi se hur handfallna och passiva politiker accepterar detta oerhörda skattesvinn direkt ner i hyrläkares redan välfyllda fickor? Stoppa vansinnet! Förbjud hyrläkare i alla offentlig vård!

Curt Vang