Det behövs en ny anti-nyliberal kraft i svensk politik

När Vänsterpartiets riksdagsgrupp släpper fram Stefan Löfvens regering skapas ett nytt läge i svensk politik. Vi har nu en riksdag med åtta partier som accepterar borgerlig politik.
Det är glädjande att uppslutningen bakom den nyliberala regeringen väcker protester inom Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna.
Det måste bli ett slut på det kompromissande som lett till att Socialdemokraterna bildar regering för att driva centerpartistisk politik och släpps fram av Vänsterpartiet.
Inte minst måste detta kompromissande oroa alla som är mot den nyliberala politiken, med dess klassklyftor, växande otrygghet och privatiseringar..
Att kompromissa är en sak, att sälja sin själ är något annat.
Lika själlöst är Jonas Sjöstedts agerande. Hans vallöfte var en politik för de många och inte bara de få. Nu släpper han fram en regering som gör precis tvärtom. 
Lika ohållbart är det att använda SD-spöket till att låta sig skrämmas till att sälja ut den egna politiken och kasta sig i säng med vem som helst annan. Nu får vi en regering som driver samma nyliberala politik som gjort det möjligt för Sverigedemokraterna att växa.
När vi nu har åtta av åtta riksdagspartier som accepterar borgerlig politik .

Robert Mathiasson Ordförande i Kommunistiska Partiet
Erik Anderson Kommunfullmäktigeledamot K Gislaved