Fräcka däckfabrikörer

   Hur fräcka kan Däckfabrikens direktörer vara?
Här går en direktör för däckfrabiken i Gislaved ut och direkt hotar med flyttning av fabriken efter en liten kontrovers om lösningmedel med länsstyrelsens miljövårdsenhet.
Det hela är skamligt och fräckt i övermåttan. Det är minsann inte första gången som hotelser uttalas från den nuvarande VD: n om att produktionen kommer att flyttas ifall det inte blir si eller så. Hotelser brukar uttalas i samband med löneförhandlingar osv allt för att folk skall hålla sig på mattan.  Det  är dessutom ytterst märkligt att samtidigt som dessa hotelser uttalas så annonserar Däckfabrikens personalavdelning efter arbetskraft. Det hela går inte ihop. För vem vill jobba på en fabrik som inte klarar av några påpekanden från länsstyrelsen? Ytterst märkligt!
Den nuvarande VD:ns agerande avslöjar dessutom lögnaktigheten i den förre VD:ns 
påstående till oss anställda  1994 inför valet om medlemskap i EU  Röstar bara vi anställda ja till EU så är jobben tryggade för oss på Gislavedsfabriken..  Alla vakna människor känner ju till ja-sidans propagandaorgier inför folkomröstningen.  Alltså 1994 hotade den dåvarande VD med jobben ifall folket röstade nej till EU medlemskap.Skulle folket rösta ja så skulle fabrikens överlevnad vara tryggad. Nu är Sverige med i EU . Däckfabriken ägs av tyska ägare. VDn kommer från Tyskland. Mer tyskt kan det inte bli och våra  EU-vurmare kan ju knappast begära mer i tyskanpassning. Ändå fortsätter hotelserna mot jobben. Det är ett ynkligt skådespel som rullas upp. 
 
Erik Anderson KPMLr 
10/4 -00
Däckfabriken
Gislaved