Liberalerna krattar manegen för nya lasermän i Sverige

I den politiska paranoians tid går en galning runt i Malmö och skjuter mot folk med invandrarbakgrund. Är det en återspegling av ett högerorienterat samhällsklimat som ser invandrare som problem frågar sig allt fler.

Författaren till boken Lasermannen säger till SVT ”John Ausonius var väldigt noga att påpeka att han blev inspirerad av Ny Demokrati och av Sverigedemokraterna då. Det var ju den tidsandan som rådde. Han kände ju att politikerna bara pratade, och då var det viktigt att inte bara prata utan att göra något åt saken också.”

Den snedvridna debatt som svenska samhället hamnat i hjälper till med att driva fram rena dårar. Från Sverigedemokraternas sida beskriver en ledande person som om en islamsk ockupationsarmé som håller på att ta över hela Sverige runt 2032.
Vad är fakta?

Enligt nämnden för statligt stöd till trossamfund finns det idag 106 327 medlemmar i islamska församlingar i Sverige att jämföra med 6 751 952 medlemmar i Svenska kyrkan och 744 844 medlemmar i andra kristna kyrkor. Enligt nämnden utgör muslimerna därmed 1,41 procent av de religiöst organiserade i Sverige. Muhammeds ockupationsarmé är således inte imponerande stor trots Sverigedemokraternas påståenden. Av dessa 1,41 procent beräknas 0,55 procent vara aktiva religionsutövare.

Men situationen blir extra problematisk när folkpartiet som är ett inflytelserikt regeringsparti med Jan Björklund i spetsen också fiskar i samma grumliga vatten och beskriver det nästan obefintliga användandet av burka som ett samhällsproblem, som gjordes i valrörelsen. Liberalerna krattar manegen för Sverigedemokraterna. I ett sådant högerinriktat samhällsklimat är risken stor att dårar - likt det som John Ausonius gjorde - går från ord till handling.

Erik Anderson, fullmäktigeledamot
Kommunistiska Partiet, Gislaved


Skriv i gästboken vad du tycker, eller kommentera artikeln här:
Här skickar du kommentaren till Webmastern
Ditt namn: 
Din e-post: