Håll Solbacka terapilokal intakt - nej till kontorisering av lokalen.

Inför torsdagen fullmäktigemöte ställde undertecknad en formell fråga till socialnämndens ordförande Bengt Pettersson ( c ) angående de uppgifter, korrekta eller ej, som finns om att kontorisera stora delar av den ljusa och fina samlings och terapilokal som finns i äldreboendet Solbacka, Reftele. I sitt svar meddelade Bengt Pettersson att vare sig han, någon verksamhetschef eller i socialnämnd kände till saken. Terapilokalen på Solbacka är stor, ljus och används flitigt varje dag – alltså en plats där alla på Solbacka kan få plats samtidigt.

Samlingssalen används inte bara av de på solbacken inneboende utan är även en samlingspunkt för andra pensionärsgrupper i och runt Reftele samhälle.

På fredagen besökte jag Solbacka och informerade om Bengt Peterssons svar vilket inte hade någon lugnade utan personal passade på att informera undertecknad att en chefstjänsteman på Solbacka beordrad en lokalutredning i syfte att kontorisera delar av samlingssalen och att en tjänsteman på fastighetsförvaltningen arbetade med detta. Ifall dessa uppgifter från personal på Solbacka stämmer så är det dags att den politiska svären agerar och stoppar detta. Det finns få så fina samlingssalar som den på Solbacka i kommunen och då stycka upp den och kontorisera är att förstöra de fina värden som finns i att salen är intakt. I synnerhet som det finns ett antal tomma lokalytor alldeles i närheten av Solbacka. Exempelvis gamla polishuset på Skedesvägen (som ägs av Gislavedshus) alternativt den gamla fritidsgården på Järnvägsgatan 22 som tillhör kommunens fastighetsbestånd för att nu ta några exempel. Det finns alternativ att lösa kontorsfrågan utan att behöva rumphugga den fina terapi och samlingssalen på Solbacka.

Vad säger centerpartiet och övriga centerrörelsen i Reftele? Går ni verkligen med på detta ifall de ihållande uppgifterna om planerad kontorisering på Solbacka stämmer?


Erik Anderson (k)
Ledamot i kommunstyrelsen.


Skriv i gästboken vad du tycker, eller kommentera artikeln här:

Här skickar du kommentaren till Webmastern
Ditt namn: 
Din e-post: