Jan Nilssons skrämselkampanjer mot invandrare förvånar ingen. Nu försvarar han sin halländske partibroders antisemitiska uttalanden om ukrainska judar, samtidigt som han inte med ett endaste ord vågar kommentera sina tidigare absurda sifferuppgifter om socialbidragstagare i landet.

Ta bara Sverigedemokraternas valfilm med budskapet om invandrarbroms eller pensionsbroms från senaste valet. En film som var öppet rasistisk och direkt lögnaktig.

Invandringen har inte ett skvatt med pensionsbromsen att göra. Pensionsbromsen är inte införd av några invandrare från Chile eller Mellanöstern. De är heller inte införd av några somaliska kvinnor, boendes i något segregerat bostadsområde, som i svensk riksdag röstat för pensionsbromsen. Den är en politisk skapelse av det politiska etablissemanget med anslutning från samtliga riksdagspartier.

Opinionen mot pensionsbromsen måste riktas år rätt håll. Det är de svenska kapitalisterna som infört pensionsbromsen, inte invandrarna. Det spelar ingen roll om invandringen helt upphör, pensionsbromsen finns där och i tider av lågkonjunktur och åldersmässiga förändringar slår den obönhörligt till, på beställning av dess upphovsmän i etablissemanget.

Vi var emot det nya pensionssystemet när det infördes och vi kräver att det rivs upp, inte minst på grund av den automatiska bromsen, som tar bort tryggheten i pensionerna.

Men att ta bort någon pensionsbroms vill inte Sverigedemokraterna. I sitt sockrade äldreprogram inför valet 2010 finns inte ett ord om att riva upp pensionssystemet och med den pensionsreform som Svenskt Näringsliv beställt.

Sverigedemokraterna målar upp en bild av sig själva som ett parti som står i motsättning till etablissemanget. Men i sin valfilm visar de tydligt att det är precis tvärtom. Jimmie Åkesson skyddar Svenskt Näringsliv och alla andra riksdagspartier som infört pensionsbromsen. De som verkligen infört pensionsbromsen slipper undan när Sverigedemokraterna hetsar mot invandrare. Man måste istället höja pensions- inbetalningarna via arbetsgivaravgifterna, men det vågar inte Sverigedemokraterna framföra. Hellre hetsar man mot invandrare. Som sagt man slår alltid nedåt och slickar uppåt.

Erik Anderson. Gislaved
Kommunstyrelseledamot, Kommunistiska Partiet


Skriv i gästboken vad du tycker, eller kommentera artikeln här:

Här skickar du kommentaren till Webmastern
Ditt namn: 
Din e-post: