--------------------------------------------------------------------------------
Namn Börge Lindvall
Stad Åmål
Skickat 16.04 - 11/11

Hälsningar från Åmål. Kämpa på mot högern!

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Eva Berg
Skickat 09.44 - 10/11

Det är bara en tidsfråga innan ni polisprovokatörer i Reclaim the Street går över till den öppna borgerligheten och sitter som programledare i TV och Radio. Det är bara en tidsfråga när ni autonoma stiier som män och kvinnor i staten när erat barnsliga föräldrauppror är över. Ni fjantar och säger att ni är en motståndsrörelse. detär ni inte all. Avsikten med att ni lade ett fylle och drogparty i marchvägen för den stora folkliga anti EU-demonstrationen var att dra bort ungdomar därifrån till förmån för ett meningslöst supande och hashande. Så arbetar kapitalets lakejer bland de autonoma. Så går de autonoma polisens äremden. När jag demonstrerade stod en autonom överklasskvinna och skrek till oss anti EU demonstranter att demonstrationen skulle avbrytas , till förmån för någon march upp till en skola. 
Ni låtsasrevolutionärer som ännu inte har blivit torra bakom öronen våger inte stå för någonting i rättegångarna. Riktiga antifascister gör rättegångar till en anklagelse mot förtrycksapparaten . Se på Dimitrov 1933 som vände hela rättegången mot nazisterna se på de politiska fångarna i Turkiet som märkta av tortyr ytnyttjar rättegången till flammande anklagelser mot den turkiska regimen och dess uppbackare i EU. När man hör och ser et ynkliga för svar som ynkryggarna i AFA försöker sig på så är frånvaron av politik och den totala frånvaron av varje kritik mot EU uppseendeväckande. "Vi slog bara tillbaka mot polisen" lyder AFA-barnens patetiska urskuldranden . Därför är autonoma rörelsen bara ett antal patetiska figurer medan de verkliga antifascistiska kämparna i Turkiet är mina hjältar. Själv kommer jag ägna all min kraft , resren av mitt liv att bekämpa allt av polisprovokatörerna i AFA står för. Krossa den autonoma rörelsen . Ned med överklassbarnen! Nej till drogpartyn! 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Autonom klasskrigare
Skickat 18.02 - 9/11

Till "Eva Berg"

Reclaim the Streets är en protestmot etablissemanget och det rådande kapitalistiska systemet. Syftet är att för en enda kväll ta tillbaka engata från makten och på så sätt visa att vi inte finner oss i att förpassas till de ställen där överheten vill ha oss. 
Vi tar för en enda kväll tillbaka det som egentligen är vårt. 

självklart var festen i Vasaparken en EU-kritisk manifestation eftersom EU i sig är en förslavande, kapitalistisk organisation. 

Att advokaten sedan hävdar något annat är en sjävklar taktik för att få till lägre straff, då "vanliga" våldsamma upplopp inte ger så höga straffsatser. 
Och självklart är det ingen vettig människa som står upp i en rättssal och propagerar sin politiska ställning om han/hon vill leva i frihet. I dagens Sverige åsiktsregistrerar man alla "autonoma" aktivister som ett hot mot rikets inre säkerhet. Och vill man inte räkna med ett flertal år bakom galler gör man bäst i att neka till allt och ta avstånd från de ideologier man egentligen står för. Nu kommer förstås den principfaste KKKent och den hjärndöde förblindade idioten Jonas att citera mig och förtala mig än mer och komma med dravel om principfasthet och att en arbetare måste stå för sin sak. 
självklart står jag och andra AFA-aktivister benhårt vid vår övertygelse och vi kommer så att göra om tio år när ni era små patetiska hobbyfjollor, gått över till sossarna och bor i en fin villa med fin bil ovh allt sånt. Men eftersom ni uppenbarligen inte haft med lagens långa arm att göra så vet ni ju inte hur rättsystemet fungerar i dagens samhälle. Man göt bät i att neka och försöka undgå straff. För i fängelset gör man ingen revolution. Så ta er jävla principfasthet och kör upp den. 
REVOLUTION FÖR BÖVELEN

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Eva Berg
Skickat 23.42 - 8/11

Här kommer ett jättebra inlägg från Göran Gustavsson i Märsta. det duger hemskt bra mot personen bakom klasskämpen och autonom klasskrigare. Inlägget hittade jag i ""Enhet" nummer 3 2001. Tänkvärda ord från en iaktagare.
" Rubrik : Om 15 juni Icke anti EU-protest
Så är det bekräftat: "Hannes Westberg deltog i en gatufest på Vasaplatsen, som av olika skäl ledde till oroligheter. Men det var ingen politisk manifestation. Festen hade inte ett dugg med EU:s toppmöte att göra." Så säger den skottskadade och för våldsamt upplopp åtalade Hannes Westbergs försvarsadvokat Anders Munck till DN den 16 oktober.
Med den åtalades goda minne vill således försvarsadvokaten understryka att hans klient inte var någon "EU-demonstrant" och att Reclaim the City:s gatufest inte var någon anti-EU-manifestation. "Munck vill därför tillämpa den rättsliga praxis som rådde före EU-toppmötet, då våldsamt upplopp gav fängelse i ett par månader."
Drogpartyt på Vasaplatsen var förvisso helt säkert ingen protest mot EU. I själva verket var den en provokation mot den stora folkliga manifestation mot EU som samtidigt ägde rum, "ett par stenkast därifrån" på Götaplatsen, med 20.000 deltagare. En provokation som helt kom att skymma det politiska budskapet från en samlad och pånyttfödd motståndsrörelse.
De som åtalats för deltagande i de våldsamma upploppen, vare sig det handlat om den olagliga gatufesten eller om excesserna på Avenyn tidigare på dagen, ger minst av allt intryck av att vara några politiskt medvetna kämpar. Ingen av de åtalade står för de handlingar de anklagas för. Inte några som helst politiska ideal eller ståndpunkter åberopas. Alla är "oskyldiga" eller hävdar att man bara försvarat sig mot polisens våldsamma attacker. Någon tribun för brandtal mot EU har rättegångarna minst av allt blivit.
Ändå framhärdar massmedia och delar av vänstern med att kalla kravallmakarna för just "EU-demonstranter"! Borgerliga massmedias syften är klara, men vart vill egentligen Vänsterpartiet, Ung Vänster, Socialistiska Partiet, SAC, Syndikalistisk Ungdom m.fl. komma?
Göran Gustavsson, Märsta (inkom 18/10 2001)"

Alltså ett jättebra inlägg som avsläjar hela provokationen vid Vasaplatsen. Vars enda syfte var att försöka dra bort ungdommar från den fredliga massdemonstrationen till förmån för ett anakistiskt drogparty arrangerat av obskyr organisation som Reclaim och andra autonoma överklassmänniskor.
 
 
 
 
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Autonom klasskrigare
Skickat 18.00 - 8/11

Jamen herre jävlar vad blåst du är "Jonas". Jag har följt den här "debatten" nuett tag och jag står gör vartenda ord jag har skrivit. Ja, jag hatar er och ja jag menar verkligen att ni inte förtjänar annat än förakt och hån. Jävla hobbyrevolutionär. 
Din revolution för du tydligen bakom ett tangentbord, medan vi andra som lever i verkligheten, vet vad äkta kamp vill säga. 
Och till sist blanda för fan inte ihop mig med någon annans inlägg. 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Jonas
Skickat 10.00 - 8/11

Den anhängare av terror och att KPMLrare skall hängas,
"klasskämpen ", bör ta avstånd från sina falska anklagelser mot mig för fusk. Jag har inte överträtt några etiska regler på gästboken . Det har däremot "klasskämpen" oavsett version gjort. Här kommer smakprov på det trotskistiske "klasskämpens" analysförmåga. Den som anklagar helt oskyldiga människor för att överträda etiska regler bör nog läsa följande citat . Här har alla läsare några citat från signaturen "klasskämpen":
 

"RAF (som dom heter, vilket du säkert inte visste) var en stadsgerilla, vi har inget liknande i sverige idag. tyvärr."slut på citat

ett annat citat:
"Namn Autonom klasskrigare
Skickat 16.12 - 23/10

Tro fan jag är stolt över att vara terrorist" Slut på citat

eller ett tredje

"din satans klassförrädare" Slut på citat

eller ett fjärde:

"fin för att skänka oss den minsta solidaritetstanke eftersom det kunde svärta ner ditt eget rykte inom dina smygfascistiska led." Slut på citat

eller ett femte

"Nu kan du din jävla stalinist- dyngspridare ta och dra åt helvete och stanna där för det är ju uppenbarligen där du hur hemma din jävla vänster-fascist. du kan ju ta och hälsa till Stalin, Franco, Hitler och dina andra lekkamrater. Och snart har du ju Fidel och Pinochet att konversera med. Rätt passande eftersom ni ligger på samma intelligensnivå. 

I den siste nazistens tarmar ska vi hänga den siste "ärraren" Slut på citat

Detta är citat från "klasskämpen " allt medan småborgare av olika slag vill skydda trotskismen och att r-are skall hängas.. 
Kaka söker maka. Samma antikommunism som hos Folkpartiet som hos de autonoma. Mot de autonomas hat sätter vi r-sympatisörer solidariteten och tanken på alla människors lika värde. Ned med hatet och illviljan från borgarbarnen i AFA! Signaturen klasskämpen har överträtt alla etiska regler i denna gästbok. Mordhot hör inte hemma här. "Klasskämpen" får hålla till någon annanstans.
 
 
 
 
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn fusk.
Skickat 23.56 - 7/11

den som påstår att "autonom klasskrigare" och "klasskämpen" har samma ip nummer borde nog bättra på sina datorkunskaper lite. jävla klant.

--------------------------------------------------------------------------------
Namn klasskämpen
Skickat 23.14 - 7/11

jonas, du bevisar gång efter annan din brist på en demokratisk dialog. genom att radera min inlägg och skriva inlägg i mitt namn. det är ett bekymmer att du/ni är så bristfälliga i er retorik att ni inte ens kan föra en diskussion. jag (och ingen annan än jag, blanda inte in någon annan i gästboken) vill föra en diskussion, det var därför jag gav mig in i gästboken. men jag blir ideligen trackaserad av er r:are. tråkigt.

--------------------------------------------------------------------------------
Skickat 17.48 - 7/11

artiklen om "kamrat mikal" är från riktpunkt, den rödaste tindingen i Sverige!
finns på www.skp.se

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Lennart
Stad Hestra
Skickat 12.48 - 7/11

Det verkar som en massa gräl- glada människor kommit in på gästboken. Det verkar helknäppt. Men det jordnära KPMLR i Gislaved vet man var man har . Deras förslag är alltid konkreta utan en massa tjafs. Bra att Curt Vang tagit upp problemet med avfallsstationerna. Själv har jag röstat på KPMLR i kommunen sedan 1985 då jag fick rösträtt. 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn AFP
Skickat 12.47 - 7/11

AFP. 7 November 2001. Russian Communists denounce Putin for supporting
US war in Afghanistan.

MOSCOW -- Thousands of Russian Communists marched past Moscow's Red
Square Wednesday to mark the 84th anniversary of the Bolshevik "October"
revolution and denounce President Vladimir Putin for backing the US
attacks on Afghanistan.

Waving red flags and brandishing portraits of Joseph Stalin, the
marchers voiced anger at the steadfast Russian support for the month-old
campaign of air strikes against Kabul's Taliban regime.

Police estimated that around 5,000 demonstrators joined the
two-kilometre-long (mile-long) march, that began at a statue of Lenin in
Kaluzhskaya Square before passing past Red Square and rallying in front
of a bust of Karl Marx, opposite the famous Bolshoi theatre.

Among the Communist faithful attending the rally was Aulla Viktorovna, a
64-year-old pensioner, who told AFP: "They are mainly killing civilians
in Afghanistan."

"Russia should not have allowed the US to use air space and military
bases in Central Asia," she said. "We are keeping out of this problem on
our continent but we should look after our own interests. Russians will
end up as cannon-fodder."

Communist Party leader Gennady Zyuganov accused Putin, elected in March
2000, of following the pro-Western policies of his predecessor Boris
Yeltsin and former Soviet leader Mikhail Gorbachev.

"Gorbachev and Yeltsin destroyed the country. Unfortunately Putin is
following the same path," Zyuganov told AFP.

"Like Gorbachev, Putin is doing political tourism but it is not bringing
any benefits," he said.

"He is hanging on the tailcoats of the United States and there is a big
risk that Russia will get dragged into the war," he added.

The anniversary of the Bolshevik uprising, on November 7 (October 25 in
the old Russian calendar) 1917, has remained a public holiday in the
post-Soviet era, but was officially remodelled by Yeltsin as a "day of
national reconciliation."

Thousands of Communists, including 5,000 in Saint Petersburg who braved
bitterly-cold rain and sleet, marched through cities across Russia.

Red Square, where the Communist faithful traditionally marched past
Politburo members in the Soviet era, was off limits to the
demonstrators.

But around 1,200 veterans of World War II earlier marched through Red
Square to commemorate a similar procession that took place on November
7, 1941, before they departed for the front, ITAR-TASS reported.
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn klasskämpen
Skickat 12.15 - 7/11

nu vet jag vem jonas är titta på tidpunkterna när meddelanden säns dessutom har de samma nummer det är alltså anders

Namn Jonas
Skickat 00.18 - 6/11

Det är helt uppenbart att Anders från SKP Malmö inte vill ta avstånd från trotskismens jämförelse mellan Fidel castro och Pinochet. Att "klasskämpen" dessutom kallar sig för terrorist öppnar ju vägen för att "klasskämpen" är beredd att ansluta sig till Miamiterroristerna för att angripa Kuba. det är sådarna högerterrorister som "klasskämpen" som är SKP:s nyfunna vänner. Ned med SKP och trotskismen!

Namn anders
Skickat 00.07 - 6/11

vill bara be så mycket om ursäkt för att jag råka skicka mitt senaste mess tre gånger, det var ett misstag, sorry, fortsätter gärna serisöa diskutioner

Namn anders
Skickat 00.06 - 6/11

Jonas, du är ju en pajas, antar att du inte är en r.are.
till trotten, vi isolerar inte oss, vi är anti trotskister för att trotskismen är en anti kommunistisk ideologi, men vi tar inte avstånd från trotte org. efter som vi tror på en enad kraft mot högerna och kapitalismen, men efter revulotionen kan du räkna med ishackan =)
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn joel v.
Skickat 09.40 - 7/11

bra inlägg om trotskismen

--------------------------------------------------------------------------------
Namn klasskämpen
Skickat 09.35 - 7/11

”Kamrat Michel” 
I början av sommaren medgav Frankrikes socialistiske premiärminister Lionel Jospin att han länge varit aktiv i en s.k. trotskistisk organisation, Internationella Kommunist-organisationen, OCI.

Det har visserligen tidigare gått rykten om Jospins medlemskap, fast Jospin har då förnekat det och sagt att man förväxlat honom med hans bror. Men en tidigare medlem i OCI, Patrick Dierich, berättar nu för franska Le Monde hur han och Jospin tillhörde samma OCI-cell 1971. ”Vi hade alla pseudonymer”, säger Dierich. Jospin gick under täcknamnet ”kamrat Michel”. Vidare uppger en av OCI:s grundare, Boris Fraenkel, för franska Le Nouvel Observateur att han introducerade Jospin i organisationen redan 1964. ”Vi träffades regelbundet för revolutionära studier. Det rörde sig om den sorts utbildning som är nödvändig innan man kan gå med i den trotskistiska rörelsen”, förklarar Fraenkel för tidningen. Fraenkel redogör för hur han tränade Jospin medan denne studerade vid elitskolan för franska statstjänstemän, Ecole National d’Administration, ENA. ”På den tiden var Jospin den ende vi hade vid ENA”. 
OCI användes för att infiltrera olika franska institutioner. Le Monde påstår att Jospin fortfarande i hemlighet tillhörde OCI när han gick in i socialistpartiet 1971 och åberopar ett tiotal vittnen till stöd för det. Under hela sjuttiotalet stod OCI:s ledare, Pierre Lambert, i nära och kontinuerlig förbindelse med Jospin. Kontakten skall nu ha upphört men pågick fram till i vart fall 1987, sex år efter det att Jospin blev socialistpartiets partisekreterare.
Francois Mitterand, som tidigare varit inrikesminister och högste ansvarig för polisen, sägs ha varit medveten om Jospins aktivitet. 
När Jospin gick in i OCI 1964 tillhörde organisationen Fjärde internationalens internationella kommitté. I samband med studentrevolten 1968 kom OCI i konflikt med kommittén och bröt sedan med den. 
Jospin erkänner alltså nu sin tid i OCI. Inför den franska nationalförsamlingen förklarar han sig med att han drogs till trotskismen på grund av denna liksom han själv var ”antistalinistisk”, en motivering som verkat ha gillats inte bara av högeroppositionen utan också av socialistpartiet.
I likhet med Tony Blair och brittiska New Labour har Jospin sett till att det genomförts en betydande förvandling och högervridning av det franska socialistpartiet. Till skillnad från förr har socialistpartiet numera en uttalat vänlig inställning till EMU, till NATO och till östra Europas anslutning till EU. Och under Jospins uppenbarligen hårda ledning sker det svepande privatiseringar av samhällelig egendom och urholkningar av den franska staten, vilket lett till slitningar i vänsterkoalitionen och inrikesminister Jean-Pierre Chevènements avgång i protest. Jospin var också en av de hänsynslösaste krafterna bakom EU:s och USA:s bombkrig mot Jugoslavien 1999.
Tidigare har även en annan av huvudpersonerna bakom kriget mot Jugoslavien, Tysklands gröne utrikesminister Joschka Fischer, tillkännagett att han varit verksam i olika tvivelaktiga grupperingar i ultravänstern. Fischer bevistade i sin ungdom kurser i marxism vid Frankfurts universitet, trots att han aldrig var officiellt inskriven på universitet. Den självlärde ”marxisten” blev en ledande person i en grupp kallad Revolutionär Kamp och tog ströjobb för att väcka ”revolutionära känslor hos arbetarna”. Sedan han varit med om att bilda de Gröna är Fischer ju nu en av de ledande arkitekterna bakom den kapitalistiska koloniseringen av de tidigare socialistiska staterna och uppbyggnaden av ett Nytt Europa kring det militariserade och ”återförenade” Tyskland. Men på sjuttiotalet deltog han aktivt i våldsamma gatuslagsmål med polisen, bl.a. som aktivist i gruppen Spontis. Massmedia har också rapporterat om att han då skall ha haft nära kontakter med Baader-Meinhof och Röda Arméfraktionen, vars terrordåd i förbundsrepubliken Tyskland ledde till ett trettiotal människors död och gav förevändningar för ökad statlig repression.

En annan som vid den tiden rörde sig i dessa kretsar är Zoran Djindjic. På sjuttiotalet studerade han filosofi i Frankfurt och tillhörde då samma ytterlighetsvänster som Fischer och umgicks också med personer från Röda Arméfraktionen. En av slutsatserna i hans postmarxistiska doktorsavhandling från 1979 för professor Jürgen Habermas är att det måste till en ”revolutionär kris” och att socialismen inte längre kan byggas i de ”statssocialistiska” länderna. Djindic stannade i Tyskland och återvände inte till Jugoslavien förrän 1989. Tillsammans med Vojislav Kostunica och en grupp andra intellektuella organiserade han omedelbart ett EU-finansierat högerliberalt serbiskt parti, Demokratiska partiet, och arrangerade även gatuprotester mot den socialistiska regeringen. Under bombkriget mot Jugoslavien vistades han återigen i Tyskland. Som den tyska regeringens gäst. Efter statskuppen i Belgrad i oktober 2000 tillsattes Djindjic som Serbiens premiärminister och pressar nu igenom upplösningen av landet och dess utförsäljning till västliga storföretag. 
Fler av det Nya Europas ledare har liknande obskyr bakgrund. Bernard Kouchner, som till nyligen var högste civile ansvarige för det NATO-ockuperade Kosovo, var på sjuttiotalet aktiv som ”maoist” i en fransk ultravänstergrupp, den s.k. Kommunistiska Studentföreningen. Storbritanniens tidigare utrikesminister Robin Cook sägs ha verkat som ”trotskist” på den tiden. Och medlemmar i Baader-Meinhof försvarades av de unga juristerna Gerhard Schröder och Otto Schily, nu Tysklands förbundskansler respektive inrikesminister.
Tankarna går lätt till trettio- och fyrtiotalet. Även idag är kontrarevolutionen så stark att den pressar tillbaka inte bara de framsteg som vanns genom revolutionen 1917 utan också de som vanns genom revolutionen 1789, den borgerliga demokratin med nationalstaten. Liksom då är reaktionen nu imperialistisk, antidemokatisk och antisocialistisk. Staten och det nationella självbestämmandet skall avvecklas. Länder skall upplösas, få marionettregeringar eller bli till utländska protektorat. Vi utsätts för idealisering av militära insatser, elitism, intolerans och anti-intellektualism. Etnicitet framhävs framför klasstillhörighet och medborgarskap. Det är samma intressen som står mot varandra igen. 
I juli 1936 var det kommunistpartiet som tillsammans med socialdemokrater, syndikalister och liberaler fick försvara den unga demokratiska spanska republiken mot Francos reaktionära militärkupp, en kupp som finansierades av europeiska företag och som stöddes med omfattande och brutala tyska och italienska militärinsatser mot civilbefolkningen. De kapitalistiska länderna förklarade sig neutrala i kampen mellan fascism och demokrati och lämnade republiken och det spanska folket åt sitt öde. Det var bara Sovjetunionen och tiotusentals hjältemodiga frivilliga, bl.a. från SKP, som gick till republikens försvar i vad som var en förvarning på det snart kommande stora fascistiska anfallskriget mot demokratin och socialismen i Europa. 
I Spanien fanns det ”socialister” och ”trotskister” som förvillade och splittrade den demokratiska kampen. De propagerade för att det var viktigare att ta chansen och göra en omedelbar våldsam revolution än att lyckas slå ner fascismen. Mitt under inbördeskriget, i maj 1937, gick grupper ur ultravänstern till väpnat angrepp och anföll folkfronten i ryggen. I POUM (Arbetarpartiet för marxistisk samling) och andra delar av den spanska icke-kommunistiska vänstern fanns det en del som gick så långt i sin anti-sovjetism att de hellre samarbetade med fascisterna än med kommunisterna. Och där fanns uppenbarligen också rena infiltratörer och agenter för Franco. Den brittiske författaren George Orwell deltog för övrigt som frivillig åt POUM; för några år sedan visade det sig att han sedan under det kalla kriget arbetade för den brittiska underrättelsetjänsten och att han angivit vänner och kollegor inom vänstern. AA
POUM:s motsvarighet i Sverige var Socialistiska partiet, vars ledare Nils Flyg en gång varit ledande kommunist. Vid bildandet 1934 var det närmast ett antisovjetiskt socialistiskt parti, och man stödde POUM:s angrepp på den spanska republiken. Med hänvisning till ”antistalinismen” kom partiet med tiden att bli mer och mer antikommunistiskt och slutade som ett uttalat nazistiskt och antisemitiskt parti, fast utan att någonsin överge den socialistiska retoriken. Från hösten 1940 var Socialistiska partiet öppet tyskvänligt och i stort sett helt finansierat av Tyskland. Man stödde anfallskriget mot Sovjetunionen, som syftade till landets styckning och upplösning, och krävde att det ”moskvatrogna” SKP skulle förbjudas. I partiets tidning Folkets Dagblad förklarade man hur nazismen så småningom skulle kunna vändas i en mera arbetarvänlig riktning och hur man då skulle bygga ”ett socialistiskt, rött och förenat Europa under tysk ledning”. När väl ”stalinismen” hade krossats.
I Frankrike och andra ockuperade länder menade också en del trotskister att man hellre skulle bygga den tidens Nya Europa tillsammans med den fascistiska ockupationsmakten än att slåss för landets självständighet och framtid i den motståndsrörelse som i huvudsak leddes av kommunisterna. 
Även från Socialistiska partiets olika efterföljare idag, som också gärna ser sig som ”antistalinister”, hörs liknande kontrarevolutionära idéer. Där finns de som villigt ansluter sig till den framtvingade globaliseringen, till upplösningen av det nationella självbestämmandet och staten, till avdemokratiseringen. Man stödjer vår tids Nya Europa och den fortsatta interventionen i Östeuropa och inte minst anfallskriget mot Jugoslavien; man krävde under bombningarna t.o.m. att den svenska regeringen skulle skicka vapen till det fascistiska UCK och förvanskade sedan NATO:s statskupp i Belgrad till en folklig revolution mot vad som kallades ”Europas siste stalinistiska diktator”.
Jospin och Fischer: När avslöjanden om dem kom undrade massmedia hur det egentligen kunde komma sig att personer med den typen av förflutet nådde sådana viktiga offentliga ställningar. Det brukar ju kunna hindras. Men något svar på den frågan gavs inte. 
Och svaret kan väl knappat vara så enkelt att de fick sina positioner inte trots sin bakgrund utan tack vare den? Det kan väl ändå inte vara så att Jospin blev premiärminister i denna tid just för att han var ”kamrat Michel”? 
 
 

(Uppgifter om Jospin och Fischer finns på bl.a. BBC den 16 januari, den 30 mars och den 5 juni 2001 och CNN den 5 juni 2001 men även på den till synes mera seriösa trotskistiska nättidningen World Socialist Web den 27 juni 2001, uppgifter om Djindjic finns på www.bhhrg.org/serbia) 
 
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Torsten Skalin
Stad Sundsvall
Skickat 09.22 - 7/11

Demokrativeckan i Sundsvall vecka 36 motsvarade högt ställda förväntningar. Partier, organisationer, medverkade och arrangerade seminarier, föreläsningar, och debatter. Speciellt glädjande var att så många yngre deltog i aktiviteterna. Organisationer som Attac, Ordfront, ETC, Svensk-Kubanska Föreningen, spelade framträdande roller i veckans många aktiviteter. Onsdagkväll firade ETC 25-årsjubileum på Resturang Oscar. Föreläsare var Johan Ehrenberg och journalisten Dan Josefsson. Lokalen var smockfull, och utrymmet för ståplatser var helt intecknat. Förmodligen var många deltagare studenter från högskolans journalistutbildning. Uppslutningen och engangemanget från deltagarna gav hopp om att det åter blåser vänstervindar efter många års ökenvandring. 

Fredag och lördag arrangerade vår förening informationsmöten om Kuba under ledning av Eva Björklund. Eva inledde med att under en halvtimme måla upp ett scenario över tredje världens situation, nästa halvtimme info. om Kuba. Sista halvtimmen ägnades åt frågor och debatt. Upplägget och Evas insats var en formidabel succe. Tyvärr var lokalen för liten för fredagsmötet, folk stod överallt. I dörröppningen flockades intresserade som inte slapp in, och det var rätt många som avlöste varann under mötets gång. Eftersom skolorna hade stängt lördag, förväntade man sig att det skulle bli en tillställning för närmast sörjande. Men lokalen fylldes till sista plats, och entuiasmen var lika påtaglig som under Fredagsmötet. Responsen från deltagarna tyder på ett stort intresse och sympati för Kuba. De liberala inslagen i publiken, fick ingen som helst respons, trots tappra försök av en minoritet. Även under dessa möten var det ungdomliga inslaget övervägande. 

Lördag em. genomförde liberalernas SILC sitt informationsmöte om Kuba under ledning av Peter Götell, medhjälpare var 2 yngre "Kubaexperter" som jag inte snappade namnet på, varav den ena talade om "fria biblotek", medan Götell och den andre informerade om en av de värsta diktaturerna i världen. Nyfiken som jag är deltog jag i mötet som inalles med podiet mönstrade 16 personer, förmodligen var alla liberaler utom jag, av debatt och frågestunden att döma. Några exempel på nivån i information och debatt: 

De som startar dessa fria biblotek drabbas av avsked, mister bostad, och drabbas i praktiken av yrkesförbud. Trots detta finns idag ett 70-tal biblotek, och antalet ökar snabbt. Populäraste förbjudna bok: Orwells 1984. Astrid Lindgren och Mark Twain finns ej, och införda ex. beslagtas i tullen. Spjälstaket med störningssändare förhindrar Kubaner att lyssna på Amerikanska TV och radioutsändningar. En daglig tidning med kommunistpartiets version och budskap. Att det finns andra tidningar nämndes ej. USA:s embargo gäller ej litteratur (ganska självklart). På Kuba finns c:a 100 "oberoende" journalister vars enda oegennyttiga dröm är att återföra Kuba till den liberala demokratins mittfåra. Datorer,skrivare, kopieringsapparater, är förbjudna objekt för befolkningen. 

Så tar den andra killen vid, och nu blir det ännu värre. Alla 3 hävdar att Kuba levat under diktatur i 42 år. På min fråga om Batistas diktatur räknades som demokratisk, blev svaret att även om den regimen inte var direkt demokratisk , så hade folket det mycket bättre under Batistas regemente. Världsbankens ledning, samt skilda FN-organ är förda bakom ljuset,och sväljer okritiskt Castros uppgifter om den sociala utvecklingen i landet. Näringsintaget(antal kalorier) per capita är ej högre än Haitis. Den enda punkt där Kuba hade ett litet försprång, var spädbarnsdödligheten, som var något lägre än i övriga regionen.I övrigt var grannländerna på alla punkter bättre utvecklad, och hade större frihet än på Kuba. Castro är i dag totalt isolerad, ingen vill ha med honom att göra, förutom Mugabe, Libyen, och någon fler. Förtrycket och kontrollen är närmast total, vilket borde innebära fängelser och fångläger för minst 5-10 % av befolkningen (min reflektion), men sådana uppgifter lämnades ej. Jordbruk och industri befinner sig i ett katastrofalt tillstånd. Det som fortfarande håller Kuba flytande, är införsel av valuta från exilkubaner, och den hårdvaluta som turister för in i landet. Götell beklagade dock blockaden som han ansåg gynnade Castro, men endast berörde c:a 10% av BNP, och medverkade till en viss sympati för regimen. 

Ovannämnda exempel bör väl vara tillräckliga för att belysa nivån på SILC:s argument, och varifrån de är hämtade. Det som förvånar och upprör är den låga nivån och totala föraktet för sanning, moral och samvete. Man ville gärna ha en debatt med föreningen, och beklagade att inte någon representant var närvarande. Jag svarade ungefär så här: Debatt och utbyte av åsikter kräver en viss intellektuell hederlighet, och respekt för fakta och sanning. Efter detta möte förstår jag fullkomligt varför föreningen väljer att ej närvara. Avslutningsvis var vänskapsföreningens bägge möten en strålande framgång. SILC kan inte gärna betrakta sina insatser som annat än ett fullständigt fiasko. 

Mina minnesbilder visar klart liberalers förakt för de ideal man säger sig vilja främja. Med krav på "ultrademokrati och ekonomiska reformer" har man tack vare mediadominans och överlägsna ekonomiska resurser fullkomligt dominerat opinion och beslutsfattare. Men framgångarna har skapat övermod. Idag när en ny vänster håller på att resa sig ur spillrorna efter "Kommunismens fall", räcker det inte med lögner och demagogi. Sedan krigsslutet har USA med allierade, med en rökridå av krav på demokrati och fri företagsamhet krossat alla försök till självständighet och social utveckling i alltför många stater. Undantaget heter Kuba, slavuppror är det ruttna äpplet i korgen, som till varje pris måste saneras, för att smittan inte ska föras vidare. Detta är den verkliga anledningen till USA:s omsorg om Kuba. SILC är en aktiv och viktig partner i detta saneringsarbete. 

Tyvärr tar delar av vänstern helt eller delvis avstånd från Kuba. Orsaken kan vara att man tror sig genom att bekänna sig till borgerlig demokrati, skulle bli oangripbar för högerkrafterna, vilket förstås är en illusion, som endast leder till att förstärka de krafter som motsätter sig demokrati. Kubareportaget i ETC 1-2/97, är ett svårförklarligt exempel på hur en radikal tidning kan navigera upp på blindskär.Om liberala frihetskämpar tog av sig sina ideologiskt färgade glasögon, skulle man måhända upptäcka att Kubas demokrati på många punkter är överlägsen även "demokratierna" i OECD. Kubas demokrati och sociala utveckling är tredje världens hopp om nationell självständighet och social utveckling. Därför är stödet, inte avståndstagandet så viktigt. Kubas kamp och svårigheter innefattar en mycket stor del av vår kamp mot nyliberalism och en rättvis världsordning. 
 
 
 
 
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn klasskämpen
Skickat 09.21 - 7/11

tidigare har jag skrivit att alla ärrare skall hängas, ber verkligen om utsäkt för påståendet
tidigare har jag hävdat att jag är terrorist jag tar numera avstånd från påståendet
tidigare har jag anlgagat svuri och förolämpat ärrar på gästboken tar numer fullständigt avstånd från trotskismen som jag numera avskyr

--------------------------------------------------------------------------------
Namn klasskämpen
Skickat 09.13 - 7/11

klasskämpen skall sluta använda sig av falska inlägg. jag tar verkligen avsyånd från att alla ärrare skall hängas. ber dessutom om ursäkt för jämförelsen med Fidel och pinochet. har numera lämnat trotskismen
jag ser att "autonom klasskrigare" och "klasskämpen" har samma IP nummer så ta det lungt i fortsättninggen
klasskämpen skall inte köra med falska namn

--------------------------------------------------------------------------------
Namn klasskämpen
Skickat 00.59 - 7/11

Tommy (SKU): jag läste med glädje era tre ståndpunkter. det var oväntat. mycket. det finns hopp!
räkna med massornas stöd.
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn klasskämpen.
Skickat 00.56 - 7/11

jonas. nu räcker det. du bör inte använda mitt namn under falska inlägg, som: "Namn klasskämpen
Skickat 00.31 - 6/11

jag vill härmed ta avstånd från alla mina idiotier
och medge att jag överdrev när alla ärrare skulle hängas och att jämställa Fidel med Pinochet"

för det är ingen tillfällighet att det skrevs 10 minuter efter ditt inlägg. och att inlägget kommer från samma IP-nummer. så ta det lugnt i fortsättningen.

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Lennart
Stad Hestra
Skickat 23.44 - 6/11

Det verkar som en massa gräl- glada människor kommit in på gästboken. Det verkar helknäppt. Men det jordnära KPMLR i Gislaved vet man var man har . Deras förslag är alltid konkreta utan en massa tjafs. Bra att Curt Vang tagit upp problemet med avfallsstationerna. Själv har jag röstat på KPMLR i kommunen sedan 1985 då jag fick rösträtt. 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Håkan (SKU)
Skickat 17.05 - 6/11

Håkan från SKU skrev förra inlägger, glömde skriva det
 

--------------------------------------------------------------------------------
Skickat 17.05 - 6/11

Denna tommy som skrivt är inte länge SKUare, han har blivit utesluten, men accepterar tyvärr inte detta, problemet är att han och hans trotte kompisar är webbmaster för vår fd sida, så den är inte länge nationell sida för SKU, ny sida är 
http://hem.passagen.se/sku_malmo
 

en text om hur det verkligen ligger till...

SKU
 

På rikskonferensen som SKU höll i Stockholm hade vi delade meningar om SKU:s stadgar och vår syn på vårt moderparti SKP, en minoritet som förespråkade ett närmande till trotskistiska värderingar led nederlag, liksom dom gjorde ifråga om vårt ungdomsförbunds förhållning till SKP.
Trots dessa meningsskiljaktigheter kom vi fram till att en ny konferens skulle utlysas inom 8 månader, och en grupp för att förberedda konferensen tillsattes.
I strid mot dessa beslut har nu de som ledd nederlag på konferensen beslutat sig för att utropa sig själv som nationell styrelse för SKU, och att detta ”nya” SKU skall ta avstånd från moderpartiet SKP.
Vi kan aldrig acceptera att en minoritet försöker påtvinga majoriteten sin vilja, därför tar vi avstånd från deras kuppförsök och uppmanar dom att dra konsekvenserna av sitt handlande, lämna SKU och sök er till en organisation som delar er syn på marxismen – leninismen eller underordna er de majoritetsbeslut som fattades av konferensen.
Deras handlande har ställt till problem för SKU, främst för att webbmastern för SKU:s nationella sida tillhörde den minoritet som ledd nederlag, vilket innebär att vi nu snabbt måste upprätta en tillfällig nationell hemsida, liksom vi måste upprätta en provisorisk informationscentral.
Du kan nå SKU genom att:
Maila: sku_skane@hotmail.com
Eller ringa: 0704-058645
Och du kan även besöka SKU Malmös sida som finns på:
http://www.ungkommunist.has.it 

Länken ovan kommer att ledda till SKU:s nationella sida så snart vi har fått upp den.

SKU kommer nu att sprida detta för att undvika missförstånd, och vi kommer att fortsätta kämpa för att bygga ett starkt ungdomsförbund under namnet Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund, och fortsätta vara SKP:s ungdomsförbund. 
Vår uppmaning till alla ungdomar är, kämpa för ett socialistiskt Sverige, ta första steget genom att organisera dig i Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund.

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund 6/11 - 01
 
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Tommy (SKU)
Hemsida http://www.ungkommunist.com/
Stad Malmberget
Skickat 10.02 - 6/11

För arbetarrörelsens kännedom

Med bakgrund av händelserna torsdag 31/10, då Malmbergets lokalorganisation av Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund blev utestängda från den lokal de gemensamt brukat med Gällivaresektionen av Sveriges Kommunistiska Parti, vill undertecknade ge sin syn på vad som hänt och vad som händer. Detta för att undvika förvrängda tolkningar från övriga vänstergrupper eller sensationsjournalistik. Denna text är ett försök till klargörande. 

SKU-majoriteten har förhindrats att diskutera och utveckla en politisk sakdiskussion. SKP:s ledning har från centralt håll och genom lokala företrädare pressat undan sakfrågor, förslag och frågeställningar och tryckt ned varje ansträngning till organiserade diskussioner. Genom att godtyckligt ändra i dagordningar, muntligt färga och ändra versioner av faktiska händelseförlopp, skapat syndabockar och självsvåldigt avskaffat befogenheterna för valda förtroendemän har SKP-ledningen kvävt en livsnödvändig och medlemsdemokratisk diskussion med uteslutande byråkratiska metoder. För att garantera ungdomsförbundets suveränitet och rätt att genomföra en fri diskussion har därför SKU-ledningen i rent självförsvar och med drastiska medel tvingats återta kontrollen över organisationen och hålla undan SKP:s partiledning från ett fortsatt inkräktande. 

I grund och botten handlar tvisten om tre stora frågor. FÖR DET FÖRSTA: är det alls möjligt för ett arbetarparti att hålla fast den politiska kursen ända fram till ett klasslöst samhälle, om detta perspektiv hålls inom en nationell ram? Är det inte snarare så att resursbrister, den hårt sammanknutna världsutvecklingen och en fientlig omvärld bara skulle medge social frigörelse åt en liten minoritet om samhällsomvälvningen stannar inom ett land? Och vidare: att denna minoritet sedan skulle slå vakt om sina fördelar genom ett allt brutalare förtryck av folkmajoriteten? FÖR DET ANDRA: måste inte kampen för enhet och solidaritet byggas på klasskampens grund och därför arbetarrörelsens självständighet försvaras som en yttre ram för kampen om det politiska ledarskapet och regeringsmakten? Är det alls förenligt med kampen mot det borgerliga inflytandet över arbetarrörelsen att samtidigt förespråka enhet med borgerliga partier? FÖR DET TREDJE: kan ett parti, som är litet, alls bli en progressiv kraft inom en klasskampsopposition, om den redan i fröstadiet bedriver likriktning av sina egna led och byggs utan en äkta förståelse för nödvändigheten av olika riktningar och tendenser inom arbetarrörelsen? Kan man verkligen forma en enad politisk kraft, ett parti av förkämpar, om det på förhand finns ofelbara ledare och otrogna oppositioner? 

Dessa tre frågor, som är elementära och stora på en och samma gång, skiljer ut SKU från SKP. Men INTE därför att frågorna besvarats i felaktiga banor; INTE därför att partiledningen gett oss svar som vi motsätter oss. Nej, orsaken är att frågorna inte ALLS behandlats, att de bortförklaras och körs över, för att till sist leda till att vi som ställer dessa frågor behandlas som ohyra. Vad är det för slags arbetarparti? Hur ska SKP - som i framtiden ska bäras fram av dagens ungkommunister - kunna bli en kraft att lita på om frågor, strävanden och unga förnyelsekrafter kvävs i sin linda? Svaret på dessa frågor kommer att lämnas av medlemmar och väljare. För oss står det dock klart att om inte SKP:s nuvarande partiledning ersätts och en grundlig omprövning av metoder och program sätter fart, så är partiet dött. Det är ett parti som lider brist på mod: modet att se verkligheten, modet att se rörelsens förflutna, modet att se medlemmarna i ögonen och modet att bygga sitt inflytande på förtroende i stället för maktmissbruk. 

Förbundsstyrelsen 5/11 -2001 Malmberget

Tommy hjertberg
Jari Söyrinki
David Wäyrynen
Markus Larsson
Simon drugge 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Anders
Skickat 00.56 - 6/11

Leve RKU!

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Allan dansk
Skickat 00.53 - 6/11

De fem største løgne om krigen 
Dette informationsbrev er udgivet af de studerendes Anti-krigs-komite på Pittsburgh Universitetet i USA.
Prøv, når du har læst det, så at læse det engang til, hvor du erstatter amerikanske krigspolitikere med danske. Se selv, hvor slående det er, at danske krigspolitikeres "selvstændige analyser og vurderinger" er et fuldstændigt ekko af den amerikanske krigspropaganda.
Prøv i de næste uger at lægge mærke til, hvor mange gange du bliver præsenteret for løgne og krigspropaganda.

Løgn nr. 5:
"Vi er ikke i krig mod det afghanske folk - se bare, vi sender dem mad"

Virkeligheden er: Afghanistan befinder sig midt i en langvarig tørke, der bogstaveligt truer millioner af mennesker med sult. Selv før truslen fra USA's bombardementer udtalte Verdensfødevareprogrammet (WFP), at omkring 6 millioner mennesker havde umiddelbart behov for fødevarehjælp. Da truslen fra krigen skabte massive bevægelser af flygtningestrømme, opjusterede WEP antallet til 7,5 millioner. FN-kontorer holdt et stort antal mennesker i live, men krigstruslen - sammenholdt med USA's krav til Pakistan om at lukke dets grænse til Afghanistan - fik WFP til at lukke for leverancerne af mel til landet. Vi ved ikke, hvor mange mennesker der allerede er døde på grund af dette. 
I mellemtiden har USA smidt 37.000 pakker med fødevarer ned fra fly. Prøv selv at regne efter. Det rækker til at føde 37.000 mennesker i en dag, til et land hvor 7,5 millioner er ruet af hungersnød. Oven i dette udtalte talsmanden for den internationale hjælp i Afghanistan til avisen London Independent, at "spredte nedkastninger af fødevarepakker er den værst tænkelige måde at fordele fødevarehjælp på. De skaber flere problemer end de løser". Ikke mindst på grund af at Afghanistan er det land i verden, der har det højeste antal ueksploderede landminer liggende. Der er allerede nu 10-15 mineulykker om dagen, hvor folk er gået ind i de minerede områder for at samle de nødhjælpspakker op, som USA's fly har nedkastet. Antallet af disse ulykker kan kun vokse.

Løgn nr. 4:
"Olie? Hvem har sagt noget om olie?"

Virkeligheden er: Regionen ved Det Kaspiske Hav indeholder verdens største oliereserver, der vil kunne gøre Centralasien til det næste Mellemøsten. Problemet er at få sendt olien ud gennem olieledninger. Afghanistan ligger strategisk mellem Det Kaspiske Hav og markederne på det indiske subkontinent og i Østasien. Det er hovedterritoriet for, hvor der skal bygges olieledninger, hvilket er grunden til, at olieselskabet Unocal - sammen med USA's regering - hilste Taliban velkommen til regeringsmagten i 1996 som en lovende kilde til stabilitet. Det viste sig ikke at holde stik. Men folk som vores militære øverstbefalende og "olie-mændene" omkring ham har aldrig opgivet de enorme muligheder for profit, som Centralasien frembyder. Og hvis du tror sådanne overvejelser slet ikke falder dem ind i disse krisetider, tager du desværre fejl.

Løgn nr. 3:
"USA prøver at befri det afghanske folk fra Talibans tyranni"

Virkeligheden er: USA, Rusland og Iran har tilført store midler til en koalition af bevæbnede grupper kaldet Den Nordlige Alliance. Soldaterne fra Den Nordlige Alliance kommer først og fremmest fra de etniske mindretalsgrupper, der er blevet forfulgt af Taliban. Men deres historie er også blodig. Grupper som den afghanske kvindeorganisation RAWA, der har kæmpet mod fundamentalisme og for demokrati i årevis, har offentligt udtalt, at de fundamentalistiske gangstere fra Den Nordlige Alliance ikke er noget acceptabelt alternativ til de fundamentalistiske gangster fra Taliban. Ikke mærkeligt, at Menneskerettighedsgrupper fremfører, at Den Nordlige Alliance "dræber civile, benytter sig af henrettelser, voldtægt, forfølgelse på basis af religion og etnisk tilhørsforhold, bruger børnesoldater og landminer". Nu ved alle, at Osama bin Laden var blandt de mujahediner, som CIA rekrutterede til at bekæmpe Sovjet i Afghanistan. Mød den næste generation.

Løgn nr. 2: 
"USA styrker sit sammenhold"

Virkeligheden er: Titusinder af mennesker er blevet fyret alene i flyindustrien. Regeringen var hurtigt ude med en hjælpepakke på millioner af dollars til selskaberne i flyindustrien, så aktionærernes profit og direktørernes lønninger ikke led skade.
Men da det kom til at hjælpe de titusindvis af fyrede, udtalte kongresmedlem Dick Armey, at det ville være i modstrid med "den amerikanske ånd". Det er det måske også. Måske er det den amerikanske ånd at lade almindelige arbejdere betale for krisen og bære byrderne fra en dyr krig. Men det har i hvert fald ikke noget med "sammenhold" at gøre.

Løgn nr. 1:
"Det er muligt at vinde en krig mod terrorisme"

Virkeligheden er: Terrorisme er en handlemåde, ikke i sig selv en politisk eller social kraft. Enhver kan bruge den, og ideen om, at man kan føre en krig mod den er ligeså utroværdig som ideen om "krig mod narkotika". Brugen af fødevarer som politisk våben, tæppebombardementer og bevæbningen af gangsteragtige grupper af religiøse fanatikere er efter enhver normal definition terrorisme - og USA har længe brugt dem alle - og flere til.
Denne krig handler i virkeligheden om materielle interesser og magt (se især løgn nr. 2 og 4 ovenfor), og for at forsvare disse interesserer er USA parat til at udskifte mærkaten "terrorist" efter eget forgodtbefindende, så den passer på enhver politisk bevægelse, der modsætter sig USA, og ikke kun på små yderliggående grupper af fanatikere som bin Ladens al Qaida. Omvendt er USA parat til at kalde dets egne terrorister for "frihedskæmpere" (se løgn nr.3). Måske vil nogle af disse igen blive omdøbt til terrorister om et par år. Det er et sygt spil, og regeringen manipulerer med den ægte sorg og vrede, som det amerikanske folk føler efter den 11. september. Tro dem ikke et øjeblik.
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Axel W Kronblad
Skickat 00.49 - 6/11

Bo Södersten har tydligen använt långfredagen till att författa en ny hatartikel mot Cuba. Samtidigt som Attac-rörelsen får en släng av samma slev. 
Vidare gör han en jämförelse av den ekonomiska utvecklingen på Cuba visavi Pinochets Chile! Och självklart, enligt Södersten, så utfaller den jämförelsen till Chiles fördel. 
Men av någon anledning bortser han från följande fakta. (Han på- pekar mycket riktigt att när stödet från Sovjet till Cuba upp- hörde, föll Cubas BNP med 50 procent, mellan åren 1989-93.) 
Han talar om att den svenska opinionsbildningen är enögd, men enligt följande är han själv både blind och döv! 
Hur kan Södersten annars ha missat följande: 

Att, USA sedan 40 år bedriver ekonomisk krigföring mot Cuba, mot Internationell lag och mot 167 länder i FN-s Generalförsamling! Och att USA bär ansvar för tusentals terroraktioner, sabotage, bio- logiska angrepp och propagandakrigföring mot Cuba, förutom alla mordförsök på kubanska ledare , det senaste riktat mot Cubas pre- sident på besök i Panama i november! 
Att, USA-s s.k. Torricellilag och s.k. Helms Burton Lag som antogs 1992 resp. 1996 för att intensifiera den ekonomiska krigföringen, med det öppna syftet att återgå till det läge där Cubas regering tillsattes i Washington, och återta all nationaliserad egendom, inte bara den som ägdes av USA-bolagen utan också återge till diktatorn Batistas familj, m.fl. deras egendomar! 
Att, genom denna lag tar USA inte bara rätten att bestraffa ut- ländska företag som handlar med Cuba, utan också rätten att med miljontals dollar intensifiera den undergrävande verksamhet på Cuba, samt försöken att föra in propagandakrigföring i landet bl.a. genom de s.k. "oberoende" journalister, nyhetsbyråer, bibliotekarier, m.fl. som får pengar av Freedom House, Center for a Free Cuba, m.fl. kanaler för USAID-anslag enligt Torricelli-och Helms- Burton lagarna! Det är alltå dessa "djärva grepp" som Södersten Hyllar! 

Som kontrast till detta beskriver Södersten i lyriska ordalag den ekonomiska utvecklingen i Chile. Han nämner lån som givits från Världsbanken, Internationella valutafonden samt den Interamerikanska utvecklingsbanken. Han lovordar det "skickliga sätt som Chile ut- nyttjat den internationella kapitalmarknaden"! 

Det är bara det att Cuba helt har varit och är utestängd, enligt ovan, från dessa politiska/ekonomiska institut!?
Men trots detta så har den ekonomiska tillväxten stadigt ökat under senare år på Cuba, med 5,6 procent t.ex. under år 2000! 
I en passus säger Södersten när det gäller Chiles ekonomi följande: 
"-Krisen slog dock till på nytt 1983 och BNP föll med fantastiska 15 procent på ett år. Krisen framtvang ett mer pragmatiskt synsätt på ekonomin. Tullarna höjdes, valutakontroller infördes, växelkursen tilläts flyta, men inom ett relativt snävt band. Systemet fungerade väl och den chilenska peson sjönk i värde med totalt 119 procent från 1981 till 1988, vilket givetvis gynnade landets export-"! 
Hur den "medicinen" påverkade det chilenska folket i gemen det bekymrar naturligtvis inte Södersten! 

Åter till Cuba. Södersten påstår att Castro och Cuba i synnerhet får god press. Verkligheten är emellertid en helt annan, Sveriges samlade medier tycks ha "lagt locket på", när det gäller objektiv nyhetsförmedling från ö-riket. Undantag göres emellertid när skrivningar av Söderbergs sort hamnar på redaktionsborden. 
Annars borde svenska folket bl.a. blivit informerade om att under senare tid att: 
Den 19 april firas 40-års minnet över segern på ClA-s invasionsstyrka vid Grisbukten. 
Att: Putin gjorde ett besök på Cuba i december. 
Att: Kinas statschef gör likaså under nuvarande påskhelg. 
Att: Fidel Castro nominerats av norska Stortinget till Nobels fredspris. Detta för det omfattande biståndsarbete Cuba utför I många utvecklingsländer, detta trots USA-s blockad mot Cuba så har detta fattiga folk skickat både läkare och ingenjörer till bl.a. av naturkatastrofer drabbade länder i regionen. 

Slutligen är jag själv mycket tacksam att jag under fem resor, sammanlagt 8 månader, till Cuba, kunnat studera och bo på ett otal platser, och därmed kunnat skaffa mej real kunskap om Cuba och dess folk. Detta har gett mej förmågan att se genom de motiv och floskler som bl.a. Södersten hänger sig åt! 

Axel W Kronblad
 
 
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Eva Lena!
Skickat 00.38 - 6/11

Här kommer ett citat för alla USA-vänner. 

Citatet"Det var den 11 september. Piloterna var förmögna till vad som helst, de hade kapat planen, avlett dem från deras vanliga rutt och gick till anfall mot den stora stadens kärna. De hade bestämt sig för att förstöra symbolen för ett politiskt system de hatade. Explosionerna kommer snabbt, fasaderna flyger i luften, byggnader faller ihop med ett helvetsdån, skräckslagna överlevande flyr täckta av spillrorna. och medierna sänder tragedin i direktsändning. New York 2001? Nej, Santiago de Chile, 11 september 1973. Med USA:s goda minne genomför general Pinochet en statskupp mot socialisten Salvador Allende/.../ Tiotals döda och inledningen till en terrorregim som skulle komma att bestå i 15 år." 

Ignacio Ramonet i svenska utgåvan av Le Monde Diplomatique. 
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn klasskämpen
Skickat 00.31 - 6/11

jag vill härmed ta avstånd från alla mina idiotier
och medge att jag överdrev när alla ärrare skulle hängas och att jämställa Fidel med Pinochet

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Jonas
Skickat 00.19 - 6/11

Här har alla läsare några citat från signaturen "klasskämpen"
som anser sig vara icke sekterist:

"RAF (som dom heter, vilket du säkert inte visste) var en stadsgerilla, vi har inget liknande i sverige idag. tyvärr."slut på citat

ett annat citat:
"Namn Autonom klasskrigare
Skickat 16.12 - 23/10

Tro fan jag är stolt över att vara terrorist" Slut på citat

eller ett tredje

"din satans klassförrädare" Slut på citat

eller ett fjärde:

"fin för att skänka oss den minsta solidaritetstanke eftersom det kunde svärta ner ditt eget rykte inom dina smygfascistiska led." Slut på citat

eller ett femte

"Nu kan du din jävla stalinist- dyngspridare ta och dra åt helvete och stanna där för det är ju uppenbarligen där du hur hemma din jävla vänster-fascist. du kan ju ta och hälsa till Stalin, Franco, Hitler och dina andra lekkamrater. Och snart har du ju Fidel och Pinochet att konversera med. Rätt passande eftersom ni ligger på samma intelligensnivå. 

I den siste nazistens tarmar ska vi hänga den siste "ärraren" Slut på citat

Detta är citat från "klasskämpen " allt medan småborgare av olika slag vill skydda trotskismen och att r-are skall hängas.. 
Kaka söker maka. Samma antikommunism som hos Folkpartiet som hos de autonoma. Mot de autonomas hat sätter vi r-sympatisörer solidariteten och tanken på alla människors lika värde. Ned med hatet och illviljan från borgarbarnen i AFA!
 
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Jonas
Skickat 00.18 - 6/11

Det är helt uppenbart att Anders från SKP Malmö inte vill ta avstånd från trotskismens jämförelse mellan Fidel castro och Pinochet. Att "klasskämpen" dessutom kallar sig för terrorist öppnar ju vägen för att "klasskämpen" är beredd att ansluta sig till Miamiterroristerna för att angripa Kuba. det är sådarna högerterrorister som "klasskämpen" som är SKP:s nyfunna vänner. Ned med SKP och trotskismen!

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Anders
Hemsida http://www.skp.se/
Skickat 00.06 - 6/11

Jonas, du är ju en pajas, antar att du inte är en r.are.
till trotten, vi isolerar inte oss, vi är anti trotskister för att trotskismen är en anti kommunistisk ideologi, men vi tar inte avstånd från trotte org. efter som vi tror på en enad kraft mot högerna och kapitalismen, men efter revulotionen kan du räkna med ishackan =)

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Janne Lundh
Skickat 00.04 - 6/11

Håll den röda fanan högt i kampen mot de lokala moderaterna. En god vän till mog berättade att ni hade ett bra möte för några lördagar sedan i protest mot kriget. Bra jobbat! Kommer nog upp på Röd Front Första Maj , men först skall jag avsluta mina studier. 

--------------------------------------------------------------------------------
Skickat 23.50 - 5/11

Här har alla läsare några citat från signaturen "klasskämpen"
som anser sig vara icke sekterist:

"RAF (som dom heter, vilket du säkert inte visste) var en stadsgerilla, vi har inget liknande i sverige idag. tyvärr."slut på citat

ett annat citat:
"Namn Autonom klasskrigare
Skickat 16.12 - 23/10

Tro fan jag är stolt över att vara terrorist" Slut på citat

eller ett tredje

"din satans klassförrädare" Slut på citat

eller ett fjärde:

"fin för att skänka oss den minsta solidaritetstanke eftersom det kunde svärta ner ditt eget rykte inom dina smygfascistiska led." Slut på citat

eller ett femte

"Nu kan du din jävla stalinist- dyngspridare ta och dra åt helvete och stanna där för det är ju uppenbarligen där du hur hemma din jävla vänster-fascist. du kan ju ta och hälsa till Stalin, Franco, Hitler och dina andra lekkamrater. Och snart har du ju Fidel och Pinochet att konversera med. Rätt passande eftersom ni ligger på samma intelligensnivå. 

I den siste nazistens tarmar ska vi hänga den siste "ärraren" Slut på citat

Detta är citat från "klasskämpen " allt medan småborgare av olika slag vill skydda trotskismen och att r-are skall hängas.. 
Kaka söker maka. Samma antikommunism som hos Folkpartiet som hos de autonoma. Mot de autonomas hat sätter vi r-sympatisörer solidariteten och tanken på alla människors lika värde. Ned med hatet och illviljan från borgarbarnen i AFA!
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Jonas.
Skickat 23.45 - 5/11

Till Ann-Katrin Olsson

Jag skulle uppskatta ifall Du tog avstånd frå "klasskämpen" och dennes önskan om att hänga alla r-are. det vore dessutom bra ifall Du vågade ta avstånd från den småborgerliga terrorismen . Det vore bra ifall Du vågade ta avstånd från försöken att jämställa Fidel Castro med Pinochet som SKP/Malmö och trotskisterna gör. Vad är Du ute efter. Att försvara personer som vill hänga alla rare. Vad är det i så fall för skillnad mellan trotskismen och Nordiska Rikspartiet.? Varför vågar Du inte angripa en männinska som "klasskämpen" som går ut i gästboken och säger att alla r-are skall hängas? 
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Jonas
Skickat 23.38 - 5/11

Till supersekteristen "klasskämpen" . Att jag citerar och citerar är för att läsarna skall få reda på hur antikommunistiska ni terrorister och trotskister är. Här går "klasskämpen" ut och kallar sig terrorist och tycker synd om att Baader Meinhof inte existerar i Sverige. Dessutom jämställs Fidel Castro med Pinochet av trotskismen och därmed av deras nya anhängare i SKP Malmö som även dom håller med trotskismen i allt. Att "klasskämpen" kallar sig terrorist betyder dessutom att denne vill bedriva terror mot folkets Kuba Här kommer citaten "klasskämpen " inte vill att läsarna skall få del av . Dessa citat säger allt om trotskismen och med den den närbesläktade småborgerliga anarkismen. Det är helt uppenbart att den principlöse Anders inte vill ta avstånd från provokatören "klasskämpen" vars inlägg odlar vurm för småborgerlig terrorism, småborgerlig antikommunism och allmänt vurm för Per Ahlmarks antikommunistiska världssyn. Hagel och "klasskämpen" i samma gäng , ynkligt.

SKP tar inte avstånd frpn "klasskämpens" uttalande att alla KPMLr:are skall hängas. 
 
 
 

Här har Du några citat från signaturen "klasskämpen"
som Du anser vara icke sekterist:

"RAF (som dom heter, vilket du säkert inte visste) var en stadsgerilla, vi har inget liknande i sverige idag. tyvärr."

ett annat citat:
"Namn Autonom klasskrigare
Skickat 16.12 - 23/10

Tro fan jag är stolt över att vara terrorist"

eller ett tredje

"din satans klassförrädare"

eller ett fjärde:

"fin för att skänka oss den minsta solidaritetstanke eftersom det kunde svärta ner ditt eget rykte inom dina smygfascistiska led." 

eller ett femte

"Nu kan du din jävla stalinist- dyngspridare ta och dra åt helvete och stanna där för det är ju uppenbarligen där du hur hemma din jävla vänster-fascist. du kan ju ta och hälsa till Stalin, Franco, Hitler och dina andra lekkamrater. Och snart har du ju Fidel och Pinochet att konversera med. Rätt passande eftersom ni ligger på samma intelligensnivå. 

I den siste nazistens tarmar ska vi hänga den siste "ärraren"

Så argumenterar SKP:S och Anders nya vänner inom den autonoma rörelsen.

Kaka söker maka. Samma antikommunism som hos Folkpartiet som hos de autonoma. Mot de autonomas hat sätter vi r-sympatisörer solidariteten och tanken på alla människors lika värde. Ned med hatet och illviljan från borgarbarnen i AFA!
 
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Ola
Skickat 20.42 - 5/11

herr F.d.
såpass, vem är den dära afasympatisören i gislaved då?

--------------------------------------------------------------------------------
Namn klasskämpen
Skickat 20.40 - 5/11

jonas, tröttnar du inte på att citera och åter citera hela tiden. men det tyder väl på att du INTE har något eget att komma med. det är tråkigt. men det talar sitt tydliga språk.

--------------------------------------------------------------------------------
Namn klasskämpen
Skickat 20.38 - 5/11

anders, mig veterligen är trottarna de vettigaste inom den kommunistiska rörelsen. kalla inte dom för antikommunister. sluta isolera dig/er, det räcker att r:arna gör det.

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Ann-Katrin Olsson
Skickat 17.36 - 5/11

Sluta med pajkastningen i vår gästbok. Ni som anser er hålla med oss, t ex "Jonas". Sluta slänga anklagelser och smädesord runt omkring dig. Det skadar bara vårt anseende. vi har fått klagomål från högre instans. 
Låt andra komma med sina åsikter, men sluta med att smutskasta dem på det vis som nu har förekommit. Utan möt dem med argument istället.
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Anders
Hemsida http://www.skp.se/
Skickat 12.27 - 5/11

Cubas kommunistiska parti har uttalat sig om att SKP är deras motsvarighet, deras broder aprti i Sverige, om du inte tror mig, maila dom...
Självklart tar SKP avstånd från att hänga r:are, jag är inte SKP, jag är sympatisör till SKP, därför uttalar jag mig inte i SKPs namn.
Däremot är jag sympatisörtill SKP, och medlem i SKU därför att jag tröttna på r:arnas sekterism, och ovilja att sammarbeta med färmst SKP, istället sammarbetar dom med vänster partiet wow!

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Rickard
Skickat 10.42 - 5/11

Hälsningar från Gävle! Lycka till i Gislaved!

Kampen går vidare!

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Jonas
Skickat 10.40 - 5/11

Här går fjantar från SKU/SKP Malmö ut och påstår att SKP anses av Kubas KP som det riktiga kommunistiska partiet för att slå mot KPMLr. Alltså SKP är större Kubavänner än KPMLr. I nästa andetag håller Anders -SKP med "klasskämpen" i följande uttalande: "Och snart har du ju Fidel och Pinochet att konversera med. Rätt passande eftersom ni ligger på samma intelligensnivå." Alltså här går SKP:s nyfunne vän den helgalne signaturen "klasskämpen" och jämställer det kubanska folkets store ledare Fidel Castro med chilenska fascismens Pinochet! Och SKP i sitt överklasshat mot KPMLr lierar sig med denne. 
Det är snygga vänner revisionismen i SKP Malmö skaffat sig. Total kamp mot "klasskämpen " och hans idoler i SKP Malmö! SKP Malmö är det falskaste som finns . Först anklaga KPMLr för att inte vara vänner till Kuba för några dagar senare totalt sluta upp kring uttalanden som jämställer Fidel med Pinochet! Ni i SKP är helt äckliga!
 
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Greger Lundberg
Skickat 10.07 - 5/11

Nu ökar arbetslösheten igen och det är allt viktigare att rättigheterna för alla arbetslösa skärps.
jag läste i Värnamo Nyheter förra året att KPMLr agerat i frågan . På vilket sätt vill jag gärna få veta. Fortsätt kämpa.

En KPMLr väljare

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Jonas
Skickat 10.02 - 5/11

Hur falska får SKP vara . Här ingår SKP i nätverket Göteborg som i sina flygblad förbjuder maskerade demonstranter på fredagen 16 000 deltagare. Dagen efter går SKP med i lördagsdemonstrationen ,8500 deltagare, anordnad av Göteborgsaktionen som innehåller 300 maskerade demonstranter. Ynklig principlöshet! 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn F.D medlem i RS fd trotskist fd syndikalist
Skickat 09.59 - 5/11

AFA finns på 19 ställen i Sverige. Enligt Olas:s logik skulle det finnas massor av nassar i 250 kommuner bara för att AFA inte finns där. Löjligt. AFA är överklassbarn

--------------------------------------------------------------------------------
Namn F.D medlem i RS fd trotskist fd syndikalist
Skickat 09.57 - 5/11

Svar till OLA :Enligt den tes som överklassbarnen i AFA hävdar skulle det vimla av nazister på orter där inte AFA finns. AFA finns ej nere i Gislaved med undantag för en sinnessjuk ungtrotskist som bär AFA märke. Några nazister finns ej nere i Gislaved, i såfall arbetar dom hemligt. Nazismens pendang AFA finns ej här heller utom nämnda helgalna undantag.

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Jonas
Skickat 09.52 - 5/11

Det är helt uppenbart att den principlöse Anders inte vill ta avstånd från provokatören "klasskämpen" vars inlägg odlar vurm för småborgerlig terrorism, småborgerlig antikommunism och allmänt vurm för Per Ahlmarks antikommunistiska världssyn. Hagel och "klasskämpen" i samma gäng , ynkligt.

SKP tar inte avstånd frpn "klasskämpens" uttalande att alla KPMLr:are skall hängas. 
 
 
 

Här har Du några citat från signaturen "klasskämpen"
som Du anser vara icke sekterist:

"RAF (som dom heter, vilket du säkert inte visste) var en stadsgerilla, vi har inget liknande i sverige idag. tyvärr."

ett annat citat:
"Namn Autonom klasskrigare
Skickat 16.12 - 23/10

Tro fan jag är stolt över att vara terrorist"

eller ett tredje

"din satans klassförrädare"

eller ett fjärde:

"fin för att skänka oss den minsta solidaritetstanke eftersom det kunde svärta ner ditt eget rykte inom dina smygfascistiska led." 

eller ett femte

"Nu kan du din jävla stalinist- dyngspridare ta och dra åt helvete och stanna där för det är ju uppenbarligen där du hur hemma din jävla vänster-fascist. du kan ju ta och hälsa till Stalin, Franco, Hitler och dina andra lekkamrater. Och snart har du ju Fidel och Pinochet att konversera med. Rätt passande eftersom ni ligger på samma intelligensnivå. 

I den siste nazistens tarmar ska vi hänga den siste "ärraren"

Så argumenterar SKP:S och Anders nya vänner inom den autonoma rörelsen.

Kaka söker maka. Samma antikommunism som hos Folkpartiet som hos de autonoma. Mot de autonomas hat sätter vi r-sympatisörer solidariteten och tanken på alla människors lika värde. Ned med hatet och illviljan från borgarbarnen i AFA!
 
 
 
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Anders
Hemsida http://www.ungkommunist.com/malmo
Skickat 00.50 - 5/11

Okej, fel o säga anti trotskister, även om vi är det ideologiskt, pga att trottarna är anti kommunister.
Iallfall, organisationer som Arbetarmakt är ju bara ett stort och äkligt skämt, såna i jag emot.

Allt tjaffs dom har om arbetar stater, arbetar ungdomarna, arbetare arbetare arbetare, cuba är inte socialistiskt, det är en arbetarstat och all deras falska anti sovjetsim, nä, dom har brist på verklighetsuppfattning.

--------------------------------------------------------------------------------
Namn klasskämpen
Skickat 21.53 - 4/11

anders, varför är ni antitrotskister? förklara gärna utförligt.

--------------------------------------------------------------------------------
Namn Anders
Hemsida http://www.skp.se/
Skickat 19.53 - 4/11

Självklart förvränger vi inte siffrorna om ut ur eu demon, där gick vi själv, och hade sattsat mest på den.

Vi är anti trotskister, men tyvärr måste man sammarbeta med dom ibland.
Vi hade hälde sammarbetet med r:arna, men dom vill inte, dom ser oss som konkurenter i Malmö, men däremot Vo uv går hur bra som helst, tyävärr

--------------------------------------------------------------------------------

Upp