Gislavedsbor demonstrerade för fred och frihet.


I lördags deltog en busslast med Gislavedsbor i en demonstration i Göteborg, mot det olagliga krig och ockupation som världens största och mest aggressiva supermakt genomför i Irak. Runt om i världen manifesterades protesterna mot USA:s olagliga krig i Irak, bland annat på 800 platser i USA.
Två år av ockupation – två år av motstånd.
19 mars 2003 tryckte George W Bush på startknappen. Två år har skördat 100.000 Irakiers liv. Detta måste sägas klart och tydligt. Kriget var brottsligt. Ockupationen är brottslig.
Inte primärt på grund av brutalitet och kränkning av de mänskliga rättigheter- som i ödeläggelsen av Falluja, som i tortyrens och förnedringens Abu Ghraib – utan för att imperialistiska med påföljande ockupation är brottslig i sig.
Den Svenska regeringen bistår ockupationsmakten genom erkännande av lydregimen, samt utbildning av poliser och export av vapen. Det borde vara en självklarhet för varje freds och frihetsälskande människa att protestera mot detta imperialistiska rofferi, på samma sätt som världens protester satte stopp för Vietnamkriget. Motstånd mot ockupationen är en mänsklig rättighet.
Kommunistiska Partiets kräver att USA lämnar Irak, omedelbart och villkorslöst.
Vi kräver att Svenska regeringen stöder ett fritt och självständigt Irak.

2005-03-20
Kommunistiska Partiet, Gislaved

Skriv i gästboken   vad du tycker, eller kommentera artikeln här:

Ditt namn: 
Din e-post: