<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="1252"%> jono_mats_2309.htm

Bojkotta EU valet!

En röst i valet innebär ett stöd för det svenska EU-medlemskapet. Genom att bojkotta valet ger du rakt motsatt besked och visar att du är emot EU och ökad Brysselmakt. Ett lågt valdeltagande urholkar EU:s legitimitet. I en demokrati fungerar inte den politiska makten friktionsfritt utan den folkliga legitimitet som ges i valen. 
Den svenska makteliten besväras när över hälften av dem som röstar i riksdagsvalen vänder ryggen åt EU-valet. Hur ska partierna som säger sig representera folkviljan förhålla sig till EU-diktat när folket så tydligt vänder EU ryggen? Det låga valdeltagandet är det överlägset bästa sättet att sätta käppar i hjulet för mer EU-makt. Främst av allt så bereder det mark för ett folkligt engagemang kring kravet Sverige ut ur EU.

Inför valet pratar sossarna om att rösta rött. Men i nio av tio omröstningar i EU parlamentet så röstar sossar och moderater samma. EU är dessutom lagstadgad högerpolitik – detta oavsett vilka som sitter i parlamentet. För att bli av med högerpolitiken måste vi alltså göra oss av med EU.  Att bojkotta valet är ett steg i rätt riktning.
EU-parlamentet är inte heller vad man normalt menar med ett parlament, eftersom det saknar förslagsrätt och beskattningsrätt och enbart har en begränsad möjlighet att påverka lagstiftningen. Det är nämligen ministerrådet som fattar alla formella beslut.

Röstar du så innebär det ett stöd till att skapa ytterligare ett gäng miljonärer. Tiotusentals arbetare förlorar jobben eller tvingas till lönesänkningar. Samtidigt chockhöjer EU-parlamentarikerna sina löner. Ge dem inte ditt stöd. 
Genom att bojkotta valet visar du ditt förakt för dessa girigbukar. Ta chansen att inte rösta den 7 juni. Det går inte att påverka EU genom att rösta i EU-valet. Valet gäller att skicka 18 svenskar till ett parlament bestående av 736 ledamöter. Allt prat om att påverka EU är skitsnack. EU:s utveckling är enkelriktad. Makten centraliseras till Bryssel och Luxemburg. De nationella parlamenten marginaliseras. Demokratin, folkstyret, sätts ur spel.
Låna inte ut dig som valboskap åt EU-eliten. Din bojkott gör skillnad!
 
Mats Lönnberg, Kommunistiska Partiet Gislaved
Joni Väyrynen, Kommunistiska Partiet Värnamo


Skriv i gästboken vad du tycker, eller kommentera artikeln här:
Här skickar du kommentaren till Webmastern
Ditt namn: 
Din e-post: