Behövs det ytterligare ett arbetarfientligt högerparti?

Efter ett års helvete har den breda allmänheten fått känna på högeralliansens mycket målmedvetna strategiska högerpolitik.
Ett systemskifte genomdrivs som låginkomsttagare och de redan mest utsatta i samhället får betala med höjda avgifter och skatter, försämringar i arbetslöshets- och socialförsäkringssystemen och med förskingring av statlig egendom för att berika den giriga överklassen ännu mera.

Men de talade om vad som göras skulle, till hälften vill säga. Med halvsanningar var deras bedrägliga valpropaganda till oss.
På mitt jobb dracks det kaffe med moderatmärkta muggar i tron att röstar vi bort sossarna kommer manna att regna från himlen, valbroschyrer från det nya högerpartiet sverigedemokraterna fanns till beskådande på arbetsbänkarna.
Men folk låter sig inte luras av högeralliansens och högerpartiet sverigedemokraternas populistiska floskler en gång till.
Ty sverigedemokraterna är bara ännu ett i raden nytt högerparti som kommer att bilda underlag till högeralliansen nästa val, om de kommer in i riksdagen liksom Ny Demokrati gjorde för ett tiotals år sedan.
Men vad har sverigedemokraternas representanter i Gislaveds kommun åstadkommit? Ordförande Jörgen Hansen och hans partikamrat har under det första året de få gångerna de har bemödat sig komma till fullmäktige, det har ju varit öronbedövande tyst om dem efter alla avhoppen, orkat med två futtiga motioner:
· En om Gislaveds kommuns hemsida handlande om dess tillgänglighet!
· Den andra handlade om mottagande av flyktingar, en motion fabricerad centralt att döma av deras standardiserade hemsidor.
Samt ett par debattinlägg i förra årets ekonomiska budget i kommunfullmäktige som de var rörande eniga med högeralliansens om. Det är allt. Ynkligt.
Ställ frågan nästa gång ni står vid valurnorna och ska rösta för ett bättre Sverige, behövs det ytterligare ett arbetarfientligt högerparti, vad gagnar det oss arbetare?

Kent Heijel, Kommunistiska Partiet, Gislaved


Skriv i gästboken vad du tycker, eller kommentera artikeln här:
Här skickar du kommentaren till Webmastern
Ditt namn: 
Din e-post: