Pressmeddelande
  • Det är de upprepande utländska inblandningen i en rad länder i Mellanöstern som medverkat till skapandet av al-Qaida och nu senast terrororganisationen Islamska Staten, sade Kommunistiska Partiets internationelle sekreterare Patrik Paulov på torsdagskvällen i det publika mötet som tog upp den kaotiska situationen i en rad länder. Paulov kritiserade de svenska riksdagspartierna inklusive Miljö- och Vänsterpartiet för sitt politiska stöd av Natos bombningar i Libyen.

  • Nu ser vi hur Islamska Staten etablerat sig i Libyen och samtliga svenska riksdagspartierna samt medierna är faktiskt medskyldiga till det kaos som skapats i en rad länder. I den syriska konflikten har det officiella Sverige hamnat på samma sida som Saudiarabien och andra reaktionära stater. Vapensändningarna till rebellerna måste upphöra då de bara göder jihadistiska terrorister som senare återvänder till bla. Europa och utgör en fara i de europeiska länderna. Paulov tog även upp Israels stöd till al-Qaida grupper vid Golanhöjderna.

  • Västvärldens politik i regionen har skapat ett Frankensteins monster i Islamska Staten hävdade Paulov, men som även framhöll det positiva faktum att det skapats lokala vapenvilor och politiska uppgörelser mellan en del rebellgrupper och syriska regeringen. för de dryga 20 talet åhörarna.


Skriv i gästboken vad du tycker, eller kommentera artikeln här:

Här skickar du kommentaren till Webmastern
Ditt namn: 
Din e-post: