Vi har gjort ett mycket väl genomförd valkampanj och trots högervinden som blåser över hela Sverige fick vi två mandat. I mer än två decennier har vi representerat en vänsterpolitik som är välkänd i kommunen.


Nedläggningen av Continentals däckfabrik har varit ett stort problem för oss. Över niohundra personer har flyttat som en följd av nedläggningen, det påverkade oss negativt. De hårda högervindarna är mycket oroande. Dessutom blev vi ”berikade” med ytterligare ett högerparti i fullmäktige, sverigedemokraterna som kom in med två mandat som är svårt att förstå. Men det blir en grannlaga uppgift för oss att avslöja det rasistiska enfrågepartis grumliga, tunna politik. Det har skett en form av avpolitisering i samhället. Företrädare för partierna ska sitta i mysiga tv-soffor istället för att prata sakpolitik och väljarna får inte de verktyg de behöver för att tränga bakom den yttre politiska fasaden som är väldigt ytlig. I det här läget har vi kommunister en stor uppgift i att visa hur alla partier är ett uttryck för olika klassintressen i samhället.
Det finns inte några genvägar, vi har ingen möjlighet att göra några lättköpta politiska segrar, det handlar om i vår fortsatta kamp att vara ihärdig och aldrig ge sig. Vi kommunister måste vara aktiva i kommunpolitiken och se de kommunistiska frågorna i det lilla, och vi måste alltid stå på folkets sida. Ena veckan kan det handla om att kräva att alla elever ska få gratis körkortsutbildning. Nästa vecka kan det handla om att mobilisera protestmöten mot Israels krig. Vi måste med andra ord fortsätta som de kommunister vi alltid varit, för vi har en helt annan uppgift i politiken än att bara vinna parlamentariska val.
Vi har gjort oss kända i Gislaved som kommunalpolitiker som driver en klar och tydlig vänsterprofil i alla frågor. Vi använder kommunfullmäktige som en plattform för att föra ut vår kommunistiska politik. Samtidigt är vi också kända för att vi profilerar oss i nationella frågor. I valkampanjen delade vi ut 14000 flygblad som visar vad vi åstadkommit och deltagit i flera debatter och offentliga möten. Proletären i centrum och i bostadsområden och alla våra medlemmar är kända som kommunister på sina arbetsplatser. Vi måste se den här helheten. Det är en fråga om att aldrig tappa den framåtblickande synen på vår roll som kommunistiskt parti.
Vi får inget utrymme i media och många tidningar ignorerar oss. Vi kan bara gå emot antikommunismen i samhället genom vår egen aktivitet. Med tanke på högervinden i det här valet så ser jag det inte som ett stort nederlag att vi förlorade ett mandat. Nu har vi två mandat i fullmäktige och vi kan fortfarande gå fram med en kraftfull kommunistisk politik på det lokala planet.

Proletären, Gislaved


Skriv i gästboken vad du tycker, eller kommentera artikeln här:
Här skickar du kommentaren till Webmastern
Ditt namn: 
Din e-post: