Trots isande högervindar för andra valet i rad, lyckades Gislavedsavdelningen försvara sina båda mandat trots ett väljartapp på 188 röster jämfört med förra valets valnatts- siffror.
Enligt valnattens siffror hamnade partiet på 599 röster och 3,41 % i kommunen som helhet.
I Gislaveds tätort ligger partiet på 372 röster vilket innebär 5,98 %. Vilket är en nedgång från 9,58 % vid högervalet 2006. Däremot har inte partiet gått ner så mycket i Smålandsstenar och Anderstorp procentuellt som i Gislaved. Tätorten Gislaveds andel av alla kommunistiska väljare i kommunen har minskat från 65 procent till 62 procent. Partiet har varit med på ett stort antal debatter och skolpresentationer. Det stora antalet debatter har varit på gott och ont, bra för att partiets syn har delgetts fler människor, men mindre bra då ganska lite folk kommit på debatterna medan de tagit mycken tid. Tid och kraft som kunnat användas för att nå fler väljargrupper under valrörelsen än vad som gjordes. Trots väljar tappet så uppnåddes målsättningen att försvara det andra mandatet med 65 rösters marginal. Den öppna reaktionen stärktes för andra valet i rad. År 2006 tog moderaterna tre nya mandat och nu i detta val
ytterligare ett medan Sverigedemokraterna ökade från två till tre. Den borgerliga alliansen tappade sin tidigare absoluta majoritet från 25 till 24 mandat (av 49), då KD och folkpartiet tappade var sitt mandat. Vilket innebär en delikat situation då SD har tre mandat.
Medlemmar har gjort ett bra jobb men vi lever i en svår reaktions – period som kommunister och andra progressiva har att kämpa emot och som ett litet parti som vårt har svårt att påverka. Vi uppmanar våra sympatisörer att gå med i parti och ungdomsförbund för att på ett organiserat sätt kämpa mot reaktionen, högerkrafterna och socialdemokratins kapitulation för alliansens politik.

Gislavedsavdelningen.


Skriv i gästboken vad du tycker, eller kommentera artikeln här:
Här skickar du kommentaren till Webmastern
Ditt namn: 
Din e-post: 
>