Under parollen ”Rör inte vår a-kassa” krävde talarna Mats Lönnberg och Curt Vang att LO utlyser en två timmars politisk strejk mot högerregeringens försämringar av a-kassan.

- A-kassan handlar inte bara om inkomster och trygghet vid arbetslöshet. En bra a-kassa med höga ersättningsnivåer utgör också en spärr mot lönedumpning och försämrade arbetsvillkor. Det är denna spärr som högern vill riva undan på uppdrag av ett alltmer hysteriskt profitjagande kapital, sade Mats Lönnberg. Högerregeringen sade inte ett knyst om de skärpta kvalifikationskrav som kommer att ställa stora grupper helt utan a-kassa, tillade Lönnberg.

- Högerregeringen har redan visat sitt rätta ansikte. De kraftiga försämringarna i a-kassan som ska genomdrivas nästa år är en rå borgerlig klasspolitik riktad mot alla löntagare, sade den andra talaren Curt Vang. Regeringen drar in miljarder till statskassan genom att kraftigt sänka ersättningen från a-kassan och samtidigt mångdubbla avgiften. Pengar som ska användas för att sänka förmögenhetsskatten, inkomstskatten och andra skatter för de rika. Det är att ta från de fattiga och ge till de rika, hävdade Vang, som uppmanade lyssnarna att föra fram kravet på politisk strejk i kommande protesdemonstrationer.

2006-12-10
Proletären, Gislaved


Skriv i gästboken vad du tycker, eller kommentera artikeln här:
Här skickar du kommentaren till Webmastern
Ditt namn: 
Din e-post: