De gör inte ett skit för jobben!

Ni minns säker hur överheten hotade med att röstar vi inte ja till EU så försvinner jobben från Sverige. En knapp majoritet av folket köpte överhetens argument och sa ja, till EU eländet.

Nu vet vi att jobben försvann från Sverige. Jag tänker då inte bara på Continental i Gislaved där 800 blev arbetslösa, eller för den delen nu senast när Kendrion Holmbergs AB i Anderstorp varslar 70 stycken, utan denna farsot med företagsflytt löper genom hela Sverige och ger rubriker i massmedia varje dag.

Här i kommunen har Kommunistiska Partiet agerat genom att begära att de styrande kommunpolitikerna sätter kommunen på kartan och begär statliga ersättningsjobb.

De kommunala politiska eliterna från socialdemokrater till moderater i kommunen har inte gjort ett skit. De är totalt handlingsförlamade och duckar och hoppas på att det skall ordna sig.

Deras taktik efter nedläggningen av Continental har varit att småföretagen skulle klara sysselsättningen. Nu vet vi att det ordnade sig inte. Nu sticker även småföretag utomlands till underutvecklade länder där de kan suga ut billig arbetskraft medan de småföretag som finns kvar dignar under krav från banker och storkapitalistiska bolag som pressa dem allt hårdare.

I dagarna presenteras Lokaliseringsutredningen som presenterar var i landet 2 500 statliga ersättningsjobb skall placeras. Gislaved kommun är inte aktuell i sammanhanget därför att det har inte kommit någon begäran från de styrande eliterna i kommunen om statliga ersättningsjobb.

Jag menar att detta är skandal och man kan bli förbannad för mindre. Vad är detta för politiska representanter som vi har i kommunen? Talade de om för sina väljare när de gick till val att de inte skulle göra någonting för att få arbetstillfällen till kommunen?

2005-01-24
Rustan Johansson
Kommunistiska Partiet, Gislaved

Skriv i gästboken   vad du tycker, eller kommentera artikeln här:

Ditt namn: 
Din e-post: