Agne Sahlin(s), "var finns dom utlovade jobben"?


Nyligen aviserade Electrolux att de skulle lägga ner sin fabrik i Västervik. Femhundra skulle förlora sina jobb och jobben flytta till det nya EU-landet Ungern. Genast var arbetslivsministern Hans Karlsson ute och meddelade att statliga ersättnings jobb kan komma ifråga. Inget fel i detta men jag undrar varför har inte Gislaved fått ett enda jobb sedan Continental lades ner? Ministrarna Björn Rosengren, Ulrika Messing, centrala fackpampar, Thage G Pettersson och  kommunalråd pratade vitt och brett och lade ut texten inför massmedia. Men inget har hänt!

Sedan Continental sparkade 800 anställda har många hundra ytterligare varslats om uppsägning främst i Gislaved och Anderstorp. Situationen är ytterst allvarlig. Dagligen kommer rapporter om varsel och konkurser. Men inget händer. Varför görs ingenting från styrande socialdemokratiskt håll?

Istället får vi höra av kommunalrådet Agne Sahlin(s) att trenden har vänt då det inte var så många som flyttat från kommunen som han befarat. Snacket från de styrande har varit att det här gick bra när trenden istället är att jobben försvinner från kommunen i parti och minut. Arbetslösheten ökar och utflyttningen lika så. På ett ledigförklarat jobb slåss hundratals sökande.

Nu vill jag fråga dig Agne Sahlin, du som sitter på den politiska makten i kommunen vad har du att komma med när det gäller att skapa arbetstillfällen i kommunen? Har du några nyheter att förmedla från din partikamrat arbetslivsministern Hans Karlsson om några statliga ersättningsjobb till kommunen?

27/2-2004
Rustan Johansson
KPML(r) Gislaved

Skriv i gästboken   vad du tycker, eller kommentera artikeln här:

Ditt namn: 
Din e-post: