Pressmeddelande:

I lördags bildade Kommunistiska Partiet avdelning i Värnamo.
– Kommunistiska Partiet har sedan två årtionden varit representerade i grannkommunen Gislaved. När allt fler vänstersinnade från Värnamo kommun visade intresse för vår politik kände vi att det var dags att öppna en avdelning även här, säger Joni Väyrynen, nyvald ordförande i Värnamo
.

Avdelningen med dess medlemmar har redan en rad aktiviteter inplanerade den närmaste framtiden, så som 1:a maj-möte med tal av bland annat värnamobon Joni Väyrynen och bokbord på Per & Kersti-marknaden. Kommunistiska Partiet har under några månader även sålt den egna tidningen Proletären varje lördag på torget utanför Systembolaget.
– Vi hoppas att våra aktiviteter kommer locka många som är trötta på all högerpolitik, så som de ökade klassklyftorna, hetsen mot de arbetslösa med sänkta a-kassor, utförsäljningen av allmännyttan och uppluckringen av strandskyddet, för att bara nämna några saker, säger Joni Väyrynen och fortsätter:
– Eftersom det saknas ett riktigt vänsteralternativ i kommunen tror och hoppas vi att vi kommer att fylla det tomrummet.
Vid sitt första avdelningsmöte valdes Joni Väyrynen till ordförande, Anders Olsson till sekreterare och Sara Halvorsen till kassör. På mötet bestämdes även att avdelningen inom den närmsta framtiden ska lägga upp en hemsida med kommentarer om den lokala politiken, partiets aktiviteter och kontaktuppgifter.


Skriv i gästboken vad du tycker, eller kommentera artikeln här:
Här skickar du kommentaren till Webmastern
Ditt namn: 
Din e-post: