Artikelarkiv


År 2014
 

Motion om skapande av en social investeringsfond

somras drog en våg av grov skadegörelse över kommunen. Dessa händelser har medfört många diskussioner kring hur vi exempelvis hanterar barn och unga under sommarmånaderna.
Läs hela motionen här...
Curt Vang 2014-09-26

Högerval trots regeringsskifte

Valet hösten 2014 blev ett högerval. Hur Stefan Löfvens regering slutligen kommer att se ut återstår att se, men klart är att han vill bygga den på ett block-överskridande samarbete som bäddar för en fortsättning på den förda politiken. SD-spöket kommer att användas som argument för varje sådant samarbete.
Läs mer...

Häng med på en promenad uppför köpmannagatan i Gislaved dagen före valdagen (bildspel)

Gislaved
Backa inte med bil in i framtiden planera området kring klockstapeln istället till en lekplats/aktivitetsyta.
Läs mer...
Erik Anderson 2014-09-09

Inför valet i Gislaved: Vad vill Kommunistiska Partiet i Gislaveds kommun? LäsProletären artikeln om valet i Gislaved här.

Motion om lekpark

Läs mer...
Curt Vang 2014-09-03

Curt Vang Hanna Ascher Med tanke på den höga ungdomsarbetslösheten är nästan ett körkort ett krav för att få ett arbete yrkar Curt Vang i en motion om körkortsutbildning. Tjejer jobbar i allt större grad under osäkra anställningsformer vilket i praktiken innebär sämre betalt anser Hannah Ascher, RKU. Läs hela ungdomsbladet här...

Vad vill Kommunistiska Partiet i Gislaveds kommun? Läs Erik Andersons svar på Värnamo Nyheters frågor inför kommunvalet.

Det privata vårdbolaget Hälsoteamet som driver fyra vårdcentraler varav tre inom Gislaveds kommun, Anderstorp, Smålandsstenar och Gislaved har lämnat in en konkursansökan.
Läs mer...
Erik Anderson 2014-08-13

RÖSTA PÅ KOMMUNISTISKA PARTIET

En nagel i ögat på högerkrafterna

För 32 år sedan kom Kommunistiska Partiet in i fullmäktige i Gislaved. Under dessa år har vi varit en nagel i ögat på högerkrafterna som inget hellre önskar än att slippa oss i fullmäktige. Men så länge som vi har förtroende från radikala arbetare och andra med hjärtat till vänster kommer vi enträget att kämpa mot alla former av högerpolitik. Kommunistiska Partiet har i kommunalvalen de senaste årtiondena blivit det naturliga valet för vänstersinnade i kommunen. Kommunistiska Partiet behövs i fullmäktige! I detta valblad får du information om vår politik i ett antal frågor som rör vanligt folk.

Läs valbladet här, åtta sidor.
Kommunisternas kandidater till Gislaveds fullmäktige 2014.


Val mot EU-makten

Ledare Proletären: EU-valet är över för den här gången. Ett nytt gäng blivande miljonärer kan packa väskorna för Bryssel. På hemmaplan lär de inte visa sig förrän om fem år då det är val igen. EU-parlamentets förakt för vanligt folk mellan valen visar sig i ett ömsesidigt förakt i valen, med ett valdeltagande i hela unionen på ynka 43 procent.
Läs hela ledaren här...
Proletären 2014-05-27
 

Bojkotta EU-valet

Det uppmanar Mats Lönnberg och fortsätter: EU är ett supermaktsprojekt för storfinansen och de rika. Hela EU:s regelverk är lagstadgad högerpolitik fastslår Mats.
Läs mer...
Mats Lönnberg 2014-05-21

Stoppa högerns övervältring av kostnader på kommunerna

Högerregeringen skär ner i välfärden och skickar räkningen till kommunerna. Allt för att öka klasskillnaderna. I Gislaveds och andra kommuner handlar det om att spara pengar åt staten genom att låta kommuninvånarna i alla landets kommuner betala för de utförsäkrade arbetslösa och sjuka.

Läs mer...
Curt Vang 2014-05-12

Läkare Nils Littorin håller föredrag om cannabis

Nils Littorin, läkare LundNils littorin
Forskning avslöjar i snabb takt myten om cannabis som den så kallade ”ofarliga drogen”, hävdar läkaren Nils Littorin, från kommunistiska partiet.
Läs mer...
Proletären Gislaved 2014-05-06

Motion om sammanhållen stationsmiljö i Smålandsstenar

Gislaveds kommun har köpt stationshuset i Smålandsstenar och avser att renovera det varvid utrymmena i gamla väntsalen planeras för att användas för någon typ av reserelaterad verksamhet, som exempelvis kafé. Vilket är mycket positivt. På samhällsföreningens möte den 26 mars 2014 togs flera frågor upp vad gäller Smålandsstenars samhälle
Läs mer...
Erik A 2014-05-05

Första Maj - Röd Front i Gislaved

Musik Jörgen JohanssonKonferencier Claes Arlid
Musik Jörgen Johansson ______________Konferencier Claes Arlid
1maj talare Erik Anderson1majtalare Curt Vang
1majtalare Erik Anderson______________1majtalare Curt Vang Curt Vang
1:amaj i Gislaved
Kyliga vindar svepte in i Gislaved men 110 åhörare trotsade "högervindarna" för att lyssna på Curt och Erik på 1a maj båda fullmäktigeledamöter för kommunisterna. Det är en minskning med 10 personer från förra året, men godtagbart med tanke på vädret. Erik Anderson började med en lokal utvikning och konstaterade att partiet har varit representerat i snart 32 år i Gislaveds kommunfullmäktige och utifrån den plattformen kämpat för arbetarsaken och bekämpat all högerpolitik, och nämnde några konkreta exempel på strider partiet varit inblandade i. Anderson uppmanade kommunalanställda och pensionärsorganisationer att hålla garden uppe efter valet i höst eftersom man vill göra nedskärningar först när valet är överstökat. Erik Anderson har under snart 46 år stått i Gislaveds centrum så gott som varje vecka, sålt tidningar och ibland samlat in pengar och delat ut material, och kunnat prata och diskutera med folk. Många har sagt att de enda politiker, man ser är kommunisternas representanter, men vänta bara till 14 dagar innan valet, då kommer ni få se massor av politiker här, och så fort som sista rösten är lagd är dom borta med vinden! Men till kommunisternas representanter kan ni alltid komma och diskutera avslutade Erik Anderson sitt 1maj tal.
Curt Vang uppmanade i sitt tal, läs Curts 1majtal här, åhörarna att bojkotta EU-valet. ”Att strunta i detta är den radikalaste och mest progressiva hållningen! Varför skall vi rösta in en handfull avdankade politiker till EU- parlamentet för att ge dessa en möjlighet till löner och ersättningar som gör denna handfull politiker till miljonärer.” frågade sig Vang som sedan fördömde den orättvisa fördelningspolitiken. Efter mötet samlades man för fika och samvaro på Gislaveds Konsthall. Nya ansikten syntes. Insamlingen gav 1426 kronor.
Läs Gislaveds 1:a majflygblad:
Första sidan
Andra sidan

Anställda på AMO behandlas illa

Klasskillnaderna växer med rekordfart i Sverige. Det behövs förändringar i dagens Sverige, där en (1) procent av befolkningen äger 40 procent av förmögenheterna, samtidigt som välfärden trasas sönder.
Läs mer...
Curt V 2014-04-29

Interpellation till kommunalråden

Välfärden håller på att slås sönder i Sverige. Det gäller på många plan. Grunden till detta är att sjukförsäkringen har sargats och kastat ut tiotusentals människor i fattigdom utan rätt till ersättning.

Läs mer...
Curt V 2014-03-26

Manifestation mot nazistvåldet

Antirasistmöte i Gislaved
Drygt 30 personer samlades på Gågatan i Gislaved i lördags för att protestera mot den nazistiska knivattacken mot deltagare i en feministisk demonstration i Malmö den 8 mars. Talare var Curt Vang och Erik Anderson från arrangerade Kommunistiska Partiet.
Läs hela pressmeddelandet här...

Antirasistmöte i Gislaved Alla tillsammans mot det rasistiska och nazistiska våldet! Med de nazistiska våldsdåden i Malmö och Kärrtorp har de svenska nazisterna hamnat i fokus efter en lång tid i massmedial skugga.
Läs mer...


Motion

Bygg ut Hälsolyftet i sporthallen i Gislaved det uppmanar kommunisterna i Gislaved genom Curt Vang ställd till kommunfullmäktiges ledamöter.
Läs mer...
Curt V 2014-02-24

Motion

Inrättande av ett solidaritetspris.
Där sammanhang mellan människor inte finns, där måste de skapas. Och detta skapande är en social, integrerande, solidarisk och jämlikhetsskapande handling.
Läs mer...
Curt V 2014-02-07