Artikelarkiv


 
År 2019
 

Attack mot kommunala pensionärsrådet (KPR) slogs tillbaka.

Klicka på länken eller på bilden för se hela debatten i fullmäktige.

Alliansen och Socialdemokraterna tvingades att gå med på en återremiss av ärendet. Denna återremiss tvingas ni gå med på för att ni fått kalla fötter sade kommunistiska partiets ledamot Curt Vang på mötet i fullmäktige.
Läs mer...

Kommunisterna i Gislaved var på plats under båda Gisledagarna kaffe kanelbullar och våran politik bjöd vi på, fredagen regnade bort mer eller mindre men på lördagen tittade solen fram. Mycket folk. Våra flygblad möttes med intresse folk ställde frågor varför vi uppmanar till bojkott av EU-valet och om demokratin i EU. Curt och Erik förklarade partiets ställning kring EU men oxå hur vi agerar i dom kommunalpolitiska frågorna faktiskt var det de politiska frågorna i våran kommun folk var mest intresserade av även våra politiska kombattanter var förvetna. Kjell Blomqvist hade roliga kommentarer och drog roliga vitsar som lockade till skratt.

Se filmen om Kommunisternas nakna sanning om EU-valet. 10 skäl att inte rösta i EU-valet!


Är det lyckat att lägga ner Kommunala Pensionärsrådet, KPR, i Gislaveds kommun? Från vem kommer detta förslag?
Läs mer...

Första Maj - Röd Front i Gislaved

Årets Röd Front i Gislaved samlade i ett ganska kylslaget Gislaved ett 90-tal mötesdeltagare. Mötespresentatör Curt Vang presenterade 1majtalarna: Jan-Åke Karlsson och fullmäktigeledamoten Erik Anderson och bjöd efteråt på fika i kommunhusets caffeteria. Jan-Åke Karlsson äntrade talarstolen först. Gult är som bekant svekets färg, svek kan vi verkligen tala om från sossarnas sida som imorgon, 2 maj, lägger fram ett förslag om inskränkt strejkrätt, Jan-Åke fortsatte om januariöverenskommelsen, gula västar uppmanade till att bojkotta EU-valet att sanktionerna mot Venezuela och Syrien ska upphöra. Erik uppmanade till höj pensionerna, inga fler Brysselresor skydda äldreomsorgen försvara strejkrätten. Hela 2434 kronor samlades in till partikassan.
Läs Eriks 1majtal här
Läs Jan-Åkes 1majtal här
Läs Gislaveds 1majflygblad här

INGA FLER BRYSSELRESOR INGA FLER SKATTEBETALDA NÖJESRESOR

I slutet av mars reser kommunledningen till Bryssel vilket med rätta upprör invånarna i kommunen. Pensionärsorganisationerna SPF och PRO organiserade ett protestmöte som samlade c:a 150 åhörare, torsdagen den 14/3. Flera talare kände sig manade att utgjuta sin ilska mot makthavarna. Unga Linnea Henningsson tyckte med tanke på den globala uppvärmingen att flyga ned med dom enorma koldioxidutsläpp det medför är förkastligt ger en mycket dålig förebild på dom som styr. Erik Anderson påpekade att han var den ende som för fem år sen när Brysselresorna då var på tapeten motsatte sig resorna förlorade i omröstningen med siffrona 13-1 i ks i hur resorna skulle betalas, ansåg oxå att om resorna är så himla viktiga kunde väl de betala med partistödspengar som alla partier i kf får. Kommunledningen uppmanades att komma ut och förklara sig med hur våra skattepengar används men ingen vågade det understryker ju bara politikerföraktet ännu mer. Enligt en anonym källa sågs kommunalråden försvinna bakvägen! Så var det med det de våra högt valda ansvarstagande politiker som styr våran kommun som ej vågar stå upp ta ansvar och förklara sina beslut.

I VN diskuteras den planerade Brysselresan för kommunstyrelse och förvaltningschefer, Kommunistiska Partiet anser att våra skattepengar behövs till annat än luxuösa gruppresor.
Läs mer...

Det behövs en ny anti-nyliberal kraft i svensk politik.
Läs mer...