Vädret i Gislaved, öppnas i ny flikVädret i Gislaved (öppnas i ny flik)

Kommunistiska Partiet - Gislaved


Erik ställde motionen om frågan om människors lika värde med den förhoppningen att motionen inte skulle avvisas på rent formalistiska grunder.

Läs mer...
Erik Anderson 2021-08-26

I helgen (20-22/8) hade mandatorterna i Kommunistiska Partiet samling i Lysekil. Flera punkter avhandlades, taktik, gemensamma frågor, målsättningar, visioner mm. stog på dagordningen. Personerna på bilden är från vänster: Yngve Berlin, Kenth Andersson, Britt-Marie Kjellgren, Maria Ahlström, Erik Anderson, Jörgen Johansson, Filip Astvald, Stig Berlin, Per-Gunnar "Gotland" Ahlström, Anders Pudas och Jorge Nunez. Fotografen som höll i kameran var från Gislavedsavdelningen Kent Heijel.

Bojkotta Israel! Leve Palestina!

Flygbladet spreds i Gislaved. Läs flygbladet här.

Genom den styrande alliansens politik mot den södra kommundelen riskerar man få en ” bypolititisk” splittring i kommunen där satsningar inne i Gislaved kommer att ifrågasättas från de mindre orterna.

Läs mer...
Erik A 2021-05-13

RÖD FRONT 1 MAJ GISLAVED


Årets 1majmöte blev liksom förra årets lite annorlunda pga coronapandemin som överskuggar det mesta men även i år sänder vi digitalt från Gislaved. 1maj talarna Erik Anderson och Gislavedsbördige Jan-Åke Karlsson höll talen, musiken stog Fingal Andersson och nytillskottet från Bredaryd Pontus Bergstrand för. Musikvirtuosen Jörgen Johansson kunde ej delta pga sjukdom. Klicka här eller på bilderna för att höra och se 1majtalarna och musikanterna live.
- Läs Gislaveds 1majflygblad här.

"Mobben" behövs i kommunpolitiken

Om man ska lyssna på en "mobb" som inte läser några handlingar, då kan man till slut hamna var som helst, så uttryckte sig SD:s gruppledare Mattias Johansson på Gislaveds kommuns fullmäktigemöte den 25 mars. Centerns kovändning har blivit en katalysator och blåst upp motsättningar och frustration på högerkanten därav Sverigedemokraternas utfall mot Centerpartiet.
Läs mer...
Erik A 2021-04-02

Centern la sig platt, opinionstrycket blev för övermäktigt.

Erik överlämnar en bukett blommor till de hårt kämpande för bevarandet av Mariagården, kampen går vidare mot hotet mot Broarydsgården.
Läs mer...
Erik A 2021-03-23

Stoppa all verksamhet som syftar till en nedläggning av Mariagården som särskilt boende. Det kräver Erik Anderson(K) i en motion om Mariagårdens nedläggning. Invänta först folkomröstningen.

Läs hela motionen här
Erik A 2021-03-10

Läs mer

Ja till folkomröstning om Mariagården! 

En knapp majoritet av socialnämndens ledamöter röstade för att det särskilda boendet på Mariagården skulle läggas ner och de äldre skall mot sin och sina anhörigas vilja förflyttas till andra boenden varvid Smålandsstenar/Skeppshult blir utan denna vårdform. Detta efter att Sverigedemokraterna lade ner sina röster och därmed banade väg för Alliansens nedläggningslinje. Denna politik gick Alliansen inte till val på, eller nämnde i sitt samverkansavtal efter valet.  Av den orsaken är det helt logiskt att en folkomröstning genomförs med två tydliga alternativ. Bevara Mariagårdens särskilda boende eller genomföra Alliansens politik. 

 Kommunistiska Partiets lokala årsmöte i Gislaved. 


Hela kommunen skall leva. Det skriver Centern i sina valmanifest och lägger ner vitala delar av Mariagården. Vad blev det av med dessa vallöften det kan man undra.

Läs mer...
Erik A 2021-01-26

Den gångne helgen återupptogs på grund av tidsbrist Kommunistiska Partiets nittonde kongress (5/9-2020) som gennomfördes i dessa coronatider helt digitalt med delegaterna på videolänk. Ett 40-tal motioner behandlades och genomfördes i god kamratlig och demokratisk anda. Delegater från Gislaved var Kent Heijel och Jörgen Johansson.


På senaste budgetmötet ställde Erik(K) frågan: Varför skall äldre människor som byggt upp landet ha strängare biståndsbedömningar?
Läs mer...
Erik A 2020-12-10

Flygblad utdelat i Anderstorp
Vi kräver att bostäderna på Månsgatan med kringliggande återförs till Gislavedshus AB.

Värnamo Nyheter hade en helsida om de boendes situation på Månsgatan i Anderstorp den 27 juli. Boende klagar på dålig och i vissa fall utebliven service och man säger rent ut att allt fungerade bättre när allmännyttan via AB Gislavedshus ägde området.

Läs mer...
Erik A 2020-09-11

Från kommunfullmäktige torsdagen den 27:e augusti 2020.

Kommunledningen har brutit mot kommunallagens 6 kapitel § 4-6 då man inte verkställt fattat beslut från budgetmötet den 21 november 2019 säger Erik Anderson (K) och anmäler ärendet till förvaltningsrätten i Jönköping.

Läs mer... Erik A 2020-08-27

Läs hela överklagan på byggandet av 2 fastigheter, GISLAVED 1:27 här

1Maj Röd Front i GislavedÅrets 1maj blev lite annorlunda pga coronapandemin som överskuggar det mesta men iaf sände vi digitalt från Gislaved. 1maj talarna Erik Anderson och Gislavedsbördige Jan-Åke Karlsson höll talen, musiken stog Jörgen Johansson och unge Fingal Andersson för. Klicka här eller på bilderna för att höra och se 1majtalarna och musikanterna live.
- Läs Gislaveds 1majflygblad här!

Goodbye Lenin!
Utbrytargruppen försökte tvätta bort
kommunismen i K

Läs vad Flamman skriver om oss!

Sände in denna interpellation till kvällens möte och får troligen svar på nästa möte. Vill ha upp frågan på bordet så allmänheten kan följa debatten. I viss mån kan kameraövervakning användas men den får inte ersätta den så viktiga personliga kontakten med vårdpersonal som i sig ger trygghet. Skrev interpellationen ” snällt” för att ge tillfälle för att öppna upp för en konstruktiv diskussion. Min fråga till socialnämndens ordförande är:
Hur Ni ser på för och nackdelar med införandet av kameraövervakning inom äldreomsorgen?


16 skattesänkningar har främst gynnat de redan rika i samhället. Bl.a därför det ansträngda läget i kommunsektorn.
Läs mer..

Zoltan TirolerSvensk-Kubanska föreningens ordförande höll ett mycket engagerat och faktainspirerat föredrag om Latinamerika och Kuba inför ett tjugotal intresserade åhörare i Gislaved. Zoltan började föredraget med hur Latinamerika skakas av folkliga resningar och konflikter och menar på att USA har återupplivat kanonbåtsdiplomatin och med full kraft ingriper med nya hemska metoder. Men fortsatte Zoltan folken gör motstånd och visade med ord och bilder fascisternas och reaktionärernas våldsamheter. Zoltan avtackades med blommor och applåder.

Ruth Johannesson vädjade till publiken att inte bua när kommunstyrelsens ordförande Carina Johansson (c) äntrade scenen.

Ortstidningen Värnamo Nyheter rapporterar att 500 demonstrerade på kommuntorget i Gislaved. Arrangörerna med Medborgargruppen i spetsen hade bjudit in alla partier att säga sitt om budgeten. När kommunstyrelsens ordförande Carina Johansson (c) skulle gå upp vädjade mötesledaren Ruth Johannesson (före detta ordförande i socialnämnden) till publiken att inte bua. Kommunfullmäktige  Erik Anderson talade för kommunistiska partiet som fick applåder för sitt inlägg. 30 proletären gick åt.

Onsdagen den 20 november kl 17.00 planeras en stor manifestation framför kommunhuset i Gislaved där Alliansen styr ihop med Westbopartiet. Bakom manifestationen står samtliga pensionärsgrupper, facken Vision och Kommunal samt Medborgargruppen, en bred partipolitiskt obunden grupp med målet att få stopp på nedskärningarna i kommunen.
Läs mer...

Stora demonstrationer och protester hölls i Chile under den senaste tiden, det började med höjningar av biljettpriser som har sedemera spritt sig över hela det nyliberala Chile
I lördags (26 okt) hölls en manifestation i Gislaved till stöd till det Chilenska folket. Manifestationen samlade ett 20-tal personer. Talade gjorde Christian Torresdiaz, hans tal kommer publiceras senare.

Opinion Live från Gislaved 24 okt

Protester när äldre får betala toapapper och politiker reser till Bryssel och Almedalen. Debatt direkt från Gislaved. Och stor debatt om metoden som splittrar skolvärlden - hur ska stöket bemötas? Lärare, föräldrar och debattörer om lågaffektivt bemötande. Följ debatten här, klicka på länken eller bilden.

På det stora mötet på torghuset i Smålandsstenar lovade en klar majoritet av politikerna att äldreboendet Hagagården inte skulle läggas ner! Nu spottar svikarna över 600 människor i ansiktet genom nedläggningsbeslutet. Är det Westbopartiet som svikit eller är det sossarna? Undrar Erik Anderson Fullmäktigeledamot Kommunistiska Partiet

Ett handslag, en bild.

Fidel och Erik
En av de få svenskar som träffade numera avlidne Fidel Castro är Erik Andersson i Gislaved.
På vårvintern 1992 kontaktades partiet av kubanska fackföreningscentralen CTC i en förfrågan om vi kunde sända en arbetardelegation till Första maj-firandet på Kuba.
Eftersom Första Maj är arbetarnas dag kom både kubanerna och vårt parti överens att sända arbetare från arbetslivet och inget annat. Så det blev bussföraren Mario Sousa och undertecknad som då arbetade som däckarbetare på Gislaved Däck/ Continental som fick äran att representera Sverige.
I Sverige fanns och finns som bekant ingen progressiv fackföreningscentral så det fick bli medlemmar från KPMLr som blev svenska representanter. Detta i motsats till andra länder med progressiva fackföreningscentraler som utan prut sände sina högsta ledningar för att markera stöd till Kuba under den svåra perioden under 1990 talet.
Där fanns mexikanska LO:s ordförande, samt ledningen för sydafrikanska gruvfacket och högt uppsatta från en rad fackliga organisationer världen över.  Så Mario och jag kände oss som sparvar i tranedansen.
Men kubanerna var mycket nöjda med det förslag till resolution som vi svenskar författade och som antogs av en facklig solidaritetskonferens som anordnades i anslutning till Första Majfirandet.
På Första Majkvällen, efter miljondemonstrationen,  var det någon typ av bankett med bortåt 1500 deltagare.  Våra kubanska värdar frågade om en av oss från svenska delegationen kunde komma in till en angränsande sal, det sades inte rakt ut, men där troligen Fidel Castro befann sig.
Mario sade till mig att givetvis skall Sverige representeras av en blond svensk och inte någon inflyttad portugis.
Vi gick in i rummet, och där stod den reslige kommendanten och skakade hand. Bild togs som jag halvåret senare fick av en kubansk delegation på besök i Sverige.

Erik Anderson, internationell sekreterare 2002-2014.       


Läs

Proletären

Antikvariat BOKGROTTAN

Bokgrottan, Gislaved 1

Gör ett besök på Bokgrottan, mer än 35 000 böcker finns det att välja på. Adressen är Torggatan 4 Gislaved. Öppettider: Ti. o. To. kl.17.30 - 20.00 Lö. ojämn vecka kl.10.00 - 13.00. Har du frågor, skicka ett e-mail eller ring tel: 0371-12542, mobilnr 073-0344273

" Upp till kamp.." Sjung till tonerna av Internationalen
(2:35 min.) Text. 

Senast ändrad: 2021-08-26 av Webmaster

räknare
besöksräknare


Hemsidan ses bäst i Internet Explorer med skärmupplösning 1024*768 bildpunkter