Vädret i Gislaved, öppnas i ny flikVädret i Gislaved (öppnas i ny flik)

Kommunistiska Partiet - GislavedGisledagarna bjöd på folkfest och vackert väder, alla partier var representerade och vi med dom. Vi bjöd på kaffe, läsk och tilltugg. Proletären och flygblad delades ut till intresserade diskussioner och kontakter knöts. En mycket givande helg som bådade gott för framtiden.

Gislavedssonen och likaledes Kommunistiska Partiets vice ordförande Jan-Åke Karlsson höll tal om vikten av att bojkotta EU-valet samt om EU:s stöd till ockupationsmakten Israel

Röd Front 1 maj GislavedÅrets 1 maj möte samlade Kommunistiska Partiet 75-80 pers. Talare var Fingal Anderson Edvardsson, Tilda Albinsson och Erik Anderson. Insamlingen inbringade 2015 kronor som går ograverat till tidningen Proletären.
Läs flygbladet

Söndagen den 24 mars i ett regnigt Gislaved höll återigen Kommunistiska Partiet en demonstration som samlade uppemot ett 70-tal mötesdeltagare. Dessa fyra demonstrationer samlade flera hundra demonstranter, stor händelse i lilla Gislaved som tydligen saknade något nyhetsvärde att publicera i ortens tidning Värnamo Nyheter.

Farah Alshehri, Palestinska Partiet höll tal.


Lördagen den 30 dec höll Kommunistiska Partiet i ett kylslaget och regnigt Gislaveden ett 3e Protestmöte för Palestinas folk. C:a 75 åhörare möttes upp för att lyssna på talarna samma talare som de två föregående.

Kommunistiska Partiet höll i Gislaved en andra manifestation som samlade ungefär lika många åhörare som för tre veckor sen c:a 250 pers med samma talare. Skoleleven Shad Kmal utökade talarlistan med ett mycket bra tal.
Över 250 deltagare deltog på protestmötet i Gislaved en av de största manifestationer som har hållits i lilla Gislaved. Talarna från vänster: Fingal Anderson Edvardsson, RKU, Muhammed Shihabi, Palestinier i Gislaved, Serin Tamim, Palestinska Kvinnoförbundet i Sverige, och Erik Anderson Kommunistiska Partiet höll mycket uppskattade tal till ackompenjamang av slagord.
PROTESTMÖTE FÖR PALESTINAS FOLK 2023-10-28

C:a 3000 människor var och besökte Smålandsstenar marknad. Kommunistiska Partiet var där förstås, många intresserade kom fram blev informerade om vad vi står i olika frågor. Broschyrer och Proletären delades ut till intresserade.
Smålandsstenar 2023-09-23

Under Gisledagarna fredagen och lördagen var det full rulle på gågatan i Gislaved. Vi delade ut Proletären och flygblad och bjöd flott på fika. Pontus och Fingal repressenterande RKU var rejält på hugget diskuterade politik med många intresserade ungdomar det lovar gott inför framtiden. Att döma på alla som kom fram och tjötade med Pontus och Fingal visade med eftertryck att återväxten på Kommunistiska Partiet i Gislaved den är bra.

Offentligt möte om EU:s smygmilitarism, föredagshållare Jan-Åke Karlsson från partisryrelsen

Partiets vice ordförande Jan-Åke Karlsson gästade oss och på Folkets hus berättade hur Ja-sidan inför folkomröstningen 1994 lovade att EU inte hade någon gemensam utrikespolitik, inget militärt samarbete och att det var ett fredsprojekt. Det har visat sig vara lögn. EU har idag en gemensam militärbudget på 214 miljarder euro, har militär personal utanför EU i tre världsdelar samt har ett omfattande samarbete med Nato. Samarbetet med Nato formaliserades 2003 och förra årets godkände EU Nato:s nya strategiska koncept, som har udden riktad mot Kina. Detta borde fler tala och diskutera om.
Jan-Åke uppmanade: "Det svenska rustningsvansinnet måste stoppas och Sverige lämna EU"!
Folkets Hus 11:e maj 2023

Röd Front 1 maj Gislaved


Ett 50-tals åhörare hade möts upp för att lyssna på årets Första Maj i Gislaved. Apeller och tal av RKUarna  Amelie Knutsson Cox och Pontus Bergstrand samt Kommunistiska Partiets lokala ordförande Erik Anderson. Amelie och Pontus talade om diskriminering på arbetsplatserna samt om behovet om bättre kollektivtrafik. Erik Anderson talade bland annat om den utomparmamentariska kampens betydelse. 2023 kronor samlades in till RKU. Flera nya kontakter knöts. Klicka på bilderna för att se mötet live.
Läs Gislaveds 1majflygbladet här...

Svekfullt agerande mot Broaryd, ny opinionsgrupp behövs.

Läs mer...
Erik Anderson 2023-01-16

Myglet kring 2-procentspärren.

Läs mer...
Erik Anderson2022-10-31

Om valresultatet i gislaveds kommun!

Läs mer...
Erik Anderson2022-10-31

Stoppa privatiseringarna av kommunala Gislavedshus AB!

Läs flygbladet eller klicka på rubriken...

Bryt inte upp det unika Gisleområdet!
Den nya simhallen bör byggas i Gislaved!

Läs flygbladet eller klicka på rubriken...

Stöd Gislaveds rödaste röst. Rösta på Kommunistiska Partiet i kommunvalet om du vill ha en riktig vänster-
opposition i kommunen.

Läs vårt valflygblad här eller klicka på bilden.

Se vallistan här


Bygg först Riv sedan!

Stefan Nylen (SD), Mikael Kindbladh (WPD), Erik Anderson (K), Lennart Kastberg (KD)
Fyra partier i Gislaveds kommunfullmäktige har gjort ett gemensamt uttalande i en kommunalpolitisk sakfråga. Att vara utan simhall under flera år kommer skada simkunskapen bland skolungdomar.
Läs hela uttalandet här...

Efter två års uppehåll för pandemin var det åter dags för gisledagarnas återkomst. Mycket folk trängdes på gågatan trots ett kylslaget väder var det många nyfikna som kom fram och ville veta mer om vår politik. Proletären, broschyrer, märken och våra lokala flygblad delades ut till intresserade.
27-28 maj

Till hyresgäster och fastighetsägare på Gesällen och kringliggande hus:

Läs flygbladet här...

Kommunistiska Partiets laguppställning inför valet. Från vänster: Kent Heijel, Sture Lagerbratt, Kjell Blomquist, Christer Weidman, Erik Anderson, Jörgen Johansson, Kerstin Elg, Fingal Anderson Edvardsson och Pontus Bergstrand.
Se vallistan här.I tisdags gjorde Bonnierpressens lokala organ Värnamo Nyheter ett stort tvåsidigt uppslag mot mig och mina delningar på min Facebooksida.. Rubriken lät ” Politiker sprider rysk propaganda”. På torsdagen följdes detta upp med en ledarkommentar. Jag sände in följande replik: Vi är mot kriget – men klarar att hålla två bollar i luften samtidigt.Det är sällan en vanlig arbetare och tidningsbud får nästan tre helsidors uppmärksamhet från Värnamo Nyheter, detta angående ett femtiotal delningar jag gjort om Ukrainakriget på min Facebooksida. Det är upp till folk att läsa min sida och självständigt ta ställning utan några pekpinnar.
Läs mer...


Röd Front 1 maj Gislaved


Årets 1 majmöte hölls efter två pandemiår ute i vackert vårväder . Ett 50-tal åhörare möttes upp för att lyssna på 1majtalarna Erik Anderson och Jan-Åke Karlsson. Jörgen Johansson, Pontus Bergstrand och Fingal Anderson inledde med låtar av Mikael Wiehe och avslutade sedan som sig bör med "Upp Till Kamp". Sen var det fika i kommunens cafeteria. Över 3000 kronor samlades in. Klicka på bilderna för att se mötet live.
Läs Kommunisternas 1majflygblad här!

Läs Kommunistiska Partiets Gislavedsflygblad om:

  1. Tillfällig seger om Mariagården
  2. Mer resurser till socialnämnden
  3. Rekrytera i närområdet till kommunala chefstjänster
  4. Möjligheter att betala med kontanter

Erik ställer en formell fråga varför fattade beslut inte verkställs.
Läs mer...
Erik Anderson 2022-01-16

Ett handslag, en bild.

Fidel och Erik
En av de få svenskar som träffade numera avlidne Fidel Castro är Erik Andersson i Gislaved.
På vårvintern 1992 kontaktades partiet av kubanska fackföreningscentralen CTC i en förfrågan om vi kunde sända en arbetardelegation till Första maj-firandet på Kuba.
Eftersom Första Maj är arbetarnas dag kom både kubanerna och vårt parti överens att sända arbetare från arbetslivet och inget annat. Så det blev bussföraren Mario Sousa och undertecknad som då arbetade som däckarbetare på Gislaved Däck/ Continental som fick äran att representera Sverige.
I Sverige fanns och finns som bekant ingen progressiv fackföreningscentral så det fick bli medlemmar från KPMLr som blev svenska representanter. Detta i motsats till andra länder med progressiva fackföreningscentraler som utan prut sände sina högsta ledningar för att markera stöd till Kuba under den svåra perioden under 1990 talet.
Där fanns mexikanska LO:s ordförande, samt ledningen för sydafrikanska gruvfacket och högt uppsatta från en rad fackliga organisationer världen över.  Så Mario och jag kände oss som sparvar i tranedansen.
Men kubanerna var mycket nöjda med det förslag till resolution som vi svenskar författade och som antogs av en facklig solidaritetskonferens som anordnades i anslutning till Första Majfirandet.
På Första Majkvällen, efter miljondemonstrationen,  var det någon typ av bankett med bortåt 1500 deltagare.  Våra kubanska värdar frågade om en av oss från svenska delegationen kunde komma in till en angränsande sal, det sades inte rakt ut, men där troligen Fidel Castro befann sig.
Mario sade till mig att givetvis skall Sverige representeras av en blond svensk och inte någon inflyttad portugis.
Vi gick in i rummet, och där stod den reslige kommendanten och skakade hand. Bild togs som jag halvåret senare fick av en kubansk delegation på besök i Sverige.

Erik Anderson, internationell sekreterare 2002-2014.       


Läs

Proletären

Antikvariat BOKGROTTAN

Bokgrottan, Gislaved 1

Gör ett besök på Bokgrottan, mer än 35 000 böcker finns det att välja på. Adressen är Torggatan 4 Gislaved. Öppettider: Ti. o. To. kl.17.30 - 20.00 Lö. ojämn vecka kl.10.00 - 13.00. Har du frågor, skicka ett e-mail eller ring tel: 0371-12542, mobilnr 073-0344273

" Upp till kamp.." Sjung till tonerna av Internationalen
(2:35 min.) Text. 

Senast ändrad: 2024-05-27 av Webmaster

räknare
besöksräknare


Hemsidan ses bäst i Internet Explorer med skärmupplösning 1024*768 bildpunkter