Vädret i Gislaved, öppnas i ny flikVädret i Gislaved (öppnas i ny flik)

Kommunistiska Partiet - Gislaved


Svekfullt agerande mot Broaryd, ny opinionsgrupp behövs.

Läs mer...
Erik Anderson 2023-01-16

Myglet kring 2-procentspärren.

Läs mer...
Erik Anderson2022-10-31

Om valresultatet i gislaveds kommun!

Läs mer...
Erik Anderson2022-10-31

Stoppa privatiseringarna av kommunala Gislavedshus AB!

Läs flygbladet eller klicka på rubriken...

Bryt inte upp det unika Gisleområdet!
Den nya simhallen bör byggas i Gislaved!

Läs flygbladet eller klicka på rubriken...

Stöd Gislaveds rödaste röst. Rösta på Kommunistiska Partiet i kommunvalet om du vill ha en riktig vänster-
opposition i kommunen.

Läs vårt valflygblad här eller klicka på bilden.

Se vallistan här


Bygg först Riv sedan!

Stefan Nylen (SD), Mikael Kindbladh (WPD), Erik Anderson (K), Lennart Kastberg (KD)
Fyra partier i Gislaveds kommunfullmäktige har gjort ett gemensamt uttalande i en kommunalpolitisk sakfråga. Att vara utan simhall under flera år kommer skada simkunskapen bland skolungdomar.
Läs hela uttalandet här...

Efter två års uppehåll för pandemin var det åter dags för gisledagarnas återkomst. Mycket folk trängdes på gågatan trots ett kylslaget väder var det många nyfikna som kom fram och ville veta mer om vår politik. Proletären, broschyrer, märken och våra lokala flygblad delades ut till intresserade.
27-28 maj

Till hyresgäster och fastighetsägare på Gesällen och kringliggande hus:

Läs flygbladet här...

Kommunistiska Partiets laguppställning inför valet. Från vänster: Kent Heijel, Sture Lagerbratt, Kjell Blomquist, Christer Weidman, Erik Anderson, Jörgen Johansson, Kerstin Elg, Fingal Anderson Edvardsson och Pontus Bergstrand.
Se vallistan här.I tisdags gjorde Bonnierpressens lokala organ Värnamo Nyheter ett stort tvåsidigt uppslag mot mig och mina delningar på min Facebooksida.. Rubriken lät ” Politiker sprider rysk propaganda”. På torsdagen följdes detta upp med en ledarkommentar. Jag sände in följande replik: Vi är mot kriget – men klarar att hålla två bollar i luften samtidigt.Det är sällan en vanlig arbetare och tidningsbud får nästan tre helsidors uppmärksamhet från Värnamo Nyheter, detta angående ett femtiotal delningar jag gjort om Ukrainakriget på min Facebooksida. Det är upp till folk att läsa min sida och självständigt ta ställning utan några pekpinnar.
Läs mer...


Röd Front 1 maj Gislaved


Årets 1 majmöte hölls efter två pandemiår ute i vackert vårväder . Ett 50-tal åhörare möttes upp för att lyssna på 1majtalarna Erik Anderson och Jan-Åke Karlsson. Jörgen Johansson, Pontus Bergstrand och Fingal Anderson inledde med låtar av Mikael Wiehe och avslutade sedan som sig bör med "Upp Till Kamp". Sen var det fika i kommunens cafeteria. Över 3000 kronor samlades in. Klicka på bilderna för att se mötet live.
Läs Kommunisternas 1majflygblad här!

Läs Kommunistiska Partiets Gislavedsflygblad om:

  1. Tillfällig seger om Mariagården
  2. Mer resurser till socialnämnden
  3. Rekrytera i närområdet till kommunala chefstjänster
  4. Möjligheter att betala med kontanter
Utdelas i februari 2022

Erik ställer en formell fråga varför fattade beslut inte verkställs.
Läs mer...
2022-01-16

Motion ang möjligheten att betala med kontanter.

Utvecklingen mot ett kontantlöst samhälle kan få svåra konsekvenser. Kommunfullmäktige bör rekommendera det kommunfinansierade näringslivsbolaget Enter att i sina dialoger och diskussioner med de lokala handlarna och näringsidkarna  informera om problematiken när man helt tar bort kontanthantering.
Läs mer...
Erik Anderson 21-12-11

Inför årets kommunbudget rådde det stor enighet mellan alliansen och sossarna. Kommunistiska Partiet krävde i årets kommunbudget en återställning av skattesatsen och att de styrande skall ge klara besked till väljarna före valet om vad de tänker göra med äldreboendet.
Läs mer
Erik Anderson 2021-11-23

Erik Anderson efterlyser en interpellationsdebatt i kommunfullmäktige om att höja kompetensen, kartlägga och snabbutbilda ett antal kommunanställda medarbetare med utländsk bakgrund med bristfälliga språkkunskaper för att förstå svenska språket i tal och skrift ett initiativ som Värnamo Kommun tagit.
Läs mer...
Erik Anderson 2021-11-03

Erik ställde motionen om frågan om människors lika värde med den förhoppningen att motionen inte skulle avvisas på rent formalistiska grunder.

Läs mer...
Erik Anderson 2021-08-26

I helgen (20-22/8) hade mandatorterna i Kommunistiska Partiet samling i Lysekil. Flera punkter avhandlades, taktik, gemensamma frågor, målsättningar, visioner mm. stog på dagordningen. Personerna på bilden är från vänster: Yngve Berlin, Kenth Andersson, Britt-Marie Kjellgren, Maria Ahlström, Erik Anderson, Jörgen Johansson, Filip Astvald, Stig Berlin, Per-Gunnar "Gotland" Ahlström, Anders Pudas och Jorge Nunez. Fotografen som höll i kameran var Kent Heijel.

Bojkotta Israel! Leve Palestina!

Flygbladet spreds i Gislaved. Läs flygbladet här.

Genom den styrande alliansens politik mot den södra kommundelen riskerar man få en ” bypolititisk” splittring i kommunen där satsningar inne i Gislaved kommer att ifrågasättas från de mindre orterna.

Läs mer...
Erik A 2021-05-13

RÖD FRONT 1 MAJ GISLAVED


Årets 1majmöte blev liksom förra årets lite annorlunda pga coronapandemin som överskuggar det mesta men även i år sänder vi digitalt från Gislaved. 1maj talarna Erik Anderson och Gislavedsbördige Jan-Åke Karlsson höll talen, musiken stog Fingal Andersson och nytillskottet från Bredaryd Pontus Bergstrand för. Musikvirtuosen Jörgen Johansson kunde ej delta pga sjukdom. Klicka här eller på bilderna för att höra och se 1majtalarna och musikanterna live.
- Läs Gislaveds 1majflygblad här.

"Mobben" behövs i kommunpolitiken

Om man ska lyssna på en "mobb" som inte läser några handlingar, då kan man till slut hamna var som helst, så uttryckte sig SD:s gruppledare Mattias Johansson på Gislaveds kommuns fullmäktigemöte den 25 mars. Centerns kovändning har blivit en katalysator och blåst upp motsättningar och frustration på högerkanten därav Sverigedemokraternas utfall mot Centerpartiet.
Läs mer...
Erik A 2021-04-02

Centern la sig platt, opinionstrycket blev för övermäktigt.

Erik överlämnar en bukett blommor till de hårt kämpande för bevarandet av Mariagården, kampen går vidare mot hotet mot Broarydsgården.
Läs mer...
Erik A 2021-03-23

Stoppa all verksamhet som syftar till en nedläggning av Mariagården som särskilt boende. Det kräver Erik Anderson(K) i en motion om Mariagårdens nedläggning. Invänta först folkomröstningen.

Läs hela motionen här
Erik A 2021-03-10

Läs mer

Ja till folkomröstning om Mariagården! 

En knapp majoritet av socialnämndens ledamöter röstade för att det särskilda boendet på Mariagården skulle läggas ner och de äldre skall mot sin och sina anhörigas vilja förflyttas till andra boenden varvid Smålandsstenar/Skeppshult blir utan denna vårdform. Detta efter att Sverigedemokraterna lade ner sina röster och därmed banade väg för Alliansens nedläggningslinje. Denna politik gick Alliansen inte till val på, eller nämnde i sitt samverkansavtal efter valet.  Av den orsaken är det helt logiskt att en folkomröstning genomförs med två tydliga alternativ. Bevara Mariagårdens särskilda boende eller genomföra Alliansens politik. 

 Kommunistiska Partiets lokala årsmöte i Gislaved. 


Hela kommunen skall leva. Det skriver Centern i sina valmanifest och lägger ner vitala delar av Mariagården. Vad blev det av med dessa vallöften det kan man undra.

Läs mer...
Erik A 2021-01-26

Goodbye Lenin!
Utbrytargruppen försökte tvätta bort
kommunismen i K

Läs vad Flamman skriver om oss!

Ett handslag, en bild.

Fidel och Erik
En av de få svenskar som träffade numera avlidne Fidel Castro är Erik Andersson i Gislaved.
På vårvintern 1992 kontaktades partiet av kubanska fackföreningscentralen CTC i en förfrågan om vi kunde sända en arbetardelegation till Första maj-firandet på Kuba.
Eftersom Första Maj är arbetarnas dag kom både kubanerna och vårt parti överens att sända arbetare från arbetslivet och inget annat. Så det blev bussföraren Mario Sousa och undertecknad som då arbetade som däckarbetare på Gislaved Däck/ Continental som fick äran att representera Sverige.
I Sverige fanns och finns som bekant ingen progressiv fackföreningscentral så det fick bli medlemmar från KPMLr som blev svenska representanter. Detta i motsats till andra länder med progressiva fackföreningscentraler som utan prut sände sina högsta ledningar för att markera stöd till Kuba under den svåra perioden under 1990 talet.
Där fanns mexikanska LO:s ordförande, samt ledningen för sydafrikanska gruvfacket och högt uppsatta från en rad fackliga organisationer världen över.  Så Mario och jag kände oss som sparvar i tranedansen.
Men kubanerna var mycket nöjda med det förslag till resolution som vi svenskar författade och som antogs av en facklig solidaritetskonferens som anordnades i anslutning till Första Majfirandet.
På Första Majkvällen, efter miljondemonstrationen,  var det någon typ av bankett med bortåt 1500 deltagare.  Våra kubanska värdar frågade om en av oss från svenska delegationen kunde komma in till en angränsande sal, det sades inte rakt ut, men där troligen Fidel Castro befann sig.
Mario sade till mig att givetvis skall Sverige representeras av en blond svensk och inte någon inflyttad portugis.
Vi gick in i rummet, och där stod den reslige kommendanten och skakade hand. Bild togs som jag halvåret senare fick av en kubansk delegation på besök i Sverige.

Erik Anderson, internationell sekreterare 2002-2014.       


Läs

Proletären

Antikvariat BOKGROTTAN

Bokgrottan, Gislaved 1

Gör ett besök på Bokgrottan, mer än 35 000 böcker finns det att välja på. Adressen är Torggatan 4 Gislaved. Öppettider: Ti. o. To. kl.17.30 - 20.00 Lö. ojämn vecka kl.10.00 - 13.00. Har du frågor, skicka ett e-mail eller ring tel: 0371-12542, mobilnr 073-0344273

" Upp till kamp.." Sjung till tonerna av Internationalen
(2:35 min.) Text. 

Senast ändrad: 2023-01-16 av Webmaster

räknare
besöksräknare


Hemsidan ses bäst i Internet Explorer med skärmupplösning 1024*768 bildpunkter