Vädret i Gislaved, öppnas i ny flikVädret i Gislaved (öppnas i ny flik)

Kommunistiska Partiet - GislavedGoodbye Lenin!
Utrbytargruppen försökte tvätta bort
kommunismen i K

Läs vad Flamman skriver om oss!

Sände in denna interpellation till kvällens möte och får troligen svar på nästa möte. Vill ha upp frågan på bordet så allmänheten kan följa debatten. I viss mån kan kameraövervakning användas men den får inte ersätta den så viktiga personliga kontakten med vårdpersonal som i sig ger trygghet. Skrev interpellationen ” snällt” för att ge tillfälle för att öppna upp för en konstruktiv diskussion. Min fråga till socialnämndens ordförande är:
Hur Ni ser på för och nackdelar med införandet av kameraövervakning inom äldreomsorgen?


16 skattesänkningar har främst gynnat de redan rika i samhället. Bl.a därför det ansträngda läget i kommunsektorn.
Läs mer..

Zoltan TirolerSvensk-Kubanska föreningens ordförande höll ett mycket engagerat och faktainspirerat föredrag om Latinamerika och Kuba inför ett tjugotal intresserade åhörare i Gislaved. Zoltan började föredraget med hur Latinamerika skakas av folkliga resningar och konflikter och menar på att USA har återupplivat kanonbåtsdiplomatin och med full kraft ingriper med nya hemska metoder. Men fortsatte Zoltan folken gör motstånd och visade med ord och bilder fascisternas och reaktionärernas våldsamheter. Zoltan avtackades med blommor och applåder.

Ruth Johannesson vädjade till publiken att inte bua när kommunstyrelsens ordförande Carina Johansson (c) äntrade scenen.

Ortstidningen Värnamo Nyheter rapporterar att 500 demonstrerade på kommuntorget i Gislaved. Arrangörerna med Medborgargruppen i spetsen hade bjudit in alla partier att säga sitt om budgeten. När kommunstyrelsens ordförande Carina Johansson (c) skulle gå upp vädjade mötesledaren Ruth Johannesson (före detta ordförande i socialnämnden) till publiken att inte bua. Kommunfullmäktige  Erik Anderson talade för kommunistiska partiet som fick applåder för sitt inlägg. 30 proletären gick åt.

Onsdagen den 20 november kl 17.00 planeras en stor manifestation framför kommunhuset i Gislaved där Alliansen styr ihop med Westbopartiet. Bakom manifestationen står samtliga pensionärsgrupper, facken Vision och Kommunal samt Medborgargruppen, en bred partipolitiskt obunden grupp med målet att få stopp på nedskärningarna i kommunen.
Läs mer...

Stora demonstrationer och protester hölls i Chile under den senaste tiden, det började med höjningar av biljettpriser som har sedemera spritt sig över hela det nyliberala Chile
I lördags (26 okt) hölls en manifestation i Gislaved till stöd till det Chilenska folket. Manifestationen samlade ett 20-tal personer. Talade gjorde Christian Torresdiaz, hans tal kommer publiceras senare.

Opinion Live från Gislaved 24 okt

Protester när äldre får betala toapapper och politiker reser till Bryssel och Almedalen. Debatt direkt från Gislaved. Och stor debatt om metoden som splittrar skolvärlden - hur ska stöket bemötas? Lärare, föräldrar och debattörer om lågaffektivt bemötande. Följ debatten här, klicka på länken eller bilden.

Förre kommundirektören målade upp en bild av sig själv som ett fantastiskt geni och kommunalråden fjäskade och höll med.
Men om man nu är ett sådant fantastiskt geni så kan man undra varför man måste anlita dyra konsulter för 1500 kr i timmen och som sammanslaget kostar millioner.
Läs mer vad Curt Vang menar...

Curt Vang, Kommunistiska Partiet gick till hårt angrepp på konsultverksamheten i kommunen och krävde att samarbete med Åkessons Managermentkonsult AB omedelbart skulle avvecklas (ärende nr 10), samt den hätska debatten om delårsbokslutet (ärende nr 9). Titta in på fk-mötet, se och lyssna på Curts framförande.

Om Utmaningsrätten: Moderaterna vill inte sitta i förarsätet!
I torsdags fullmäktige röstade Allianspartierna tillsammans med sitt stödparti Westbopartiet igenom riktlinjer för kommande privatiseringsinitiativ kallat Utmaningsrätten som innebär att privata intressenter kan utmana kommunen på olika områden utom myndighetsutövning etc.
Läs mer...

Titta och lyssna på Eriks tal i fullmäktige Klicka på ärende 12, Eriks tal kommer upp efter Jonas Ericsons(M) och Marie Johanssons(s) tal.


På torsdagensfullmäktige (2019-10-03) drev Alliansen med hjälp av Westbopartiet igenom grunderna för ett privatiseringinitiativ som heter Utmaningsrätten med röstsiffrorna 26-22.
På kort varsel slöt demonstranter upp från Kommunal vilka manifesterade mot förslaget.
Bra gjort av kommunalarna!

Kommunisternas Erik Anderson krävde av styrande Alliansen att hålla på sitt eget samarbetsdokument som lovar ett utbyggd äldreomsorg istället för nedläggningar.

Äldre kan tvingas till flytt i Gislaved - P4 Jönköping. Socialnämnden i Gislaved ska spara pengar, det kan göra att ett av äldreboendena läggs ner.


Kommunisternas ledamot i fullmäktige Curt Vang krävde på torsdagens fullmäktige,2019-08-29, att kommunens totalhavererade styrsystem ska avvecklas och med det konsultbolaget Åkessons Managementkonsult som kostar skattebetalarna 18 miljoner kronor de pengarna vill vi hellre satsa på undersköterskor i äldreomsorgen vilket motsvarar 40-45 undersköterskor. Förslaget remitterades av fullmäktige. Titta in och lyssna på Curts motion i fullmäktige. Klicka på ärende nr 2 på agendan. Titta oxå på ärende nr 11 på Curts inlägg om kommunens höjda mattaxor som slår hårt mot pensionärer, äldre och andra utsatta grupper i kommunen.

På det stora mötet på torghuset i Smålandsstenar lovade en klar majoritet av politikerna att äldreboendet Hagagården inte skulle läggas ner! Nu spottar svikarna över 600 människor i ansiktet genom nedläggningsbeslutet. Är det Westbopartiet som svikit eller är det sossarna? Undrar Erik Anderson Fullmäktigeledamot Kommunistiska Partiet

Attack mot kommunala pensionärsrådet (KPR) slogs tillbaka.

Alliansen och Socialdemokraterna tvingades att gå med på en återremiss av ärendet. Denna återremiss tvingas ni gå med på för att ni fått kalla fötter sade kommunistiska partiets ledamot Curt Vang på mötet i fullmäktige.
Läs mer...

Kommunisterna i Gislaved var på plats under båda Gisledagarna kaffe kanelbullar och våran politik bjöd vi på, fredagen regnade bort mer eller mindre men på lördagen tittade solen fram. Mycket folk. Våra flygblad möttes med intresse folk ställde frågor varför vi uppmanar till bojkott av EU-valet och om demokratin i EU. Curt och Erik förklarade partiets ställning kring EU men oxå hur vi agerar i dom kommunalpolitiska frågorna faktiskt var det de politiska frågorna i våran kommun folk var mest intresserade av även våra politiska kombattanter var förvetna. Kjell Blomqvist hade roliga kommentarer och drog roliga vitsar som lockade till skratt.

Se filmen om Kommunisternas nakna sanning om EU-valet. 10 skäl att inte rösta i EU-valet!


Är det lyckat att lägga ner Kommunala Pensionärsrådet, KPR, i Gislaveds kommun? Från vem kommer detta förslag?
Läs mer...

Första Maj - Röd Front i Gislaved
Årets Röd Front i Gislaved samlade i ett ganska kylslaget Gislaved ett 90-tal mötesdeltagare. Mötespresentatör Curt Vang presenterade 1majtalarna: Jan-Åke Karlsson och fullmäktigeledamoten Erik Anderson och bjöd efteråt på fika i kommunhusets caffeteria. Jan-Åke Karlsson äntrade talarstolen först. Gult är som bekant svekets färg, svek kan vi verkligen tala om från sossarnas sida som imorgon, 2 maj, lägger fram ett förslag om inskränkt strejkrätt, Jan-Åke fortsatte om januariöverenskommelsen, gula västar uppmanade till att bojkotta EU-valet att sanktionerna mot Venezuela och Syrien ska upphöra. Erik uppmanade till höj pensionerna, inga fler Brysselresor skydda äldreomsorgen försvara strejkrätten. Hela 2434 kronor samlades in till partikassan.
Läs Eriks 1majtal här
Läs Jan-Åkes 1majtal här
Läs Gislaveds 1majflygblad här

INGA FLER BRYSSELRESOR INGA FLER SKATTEBETALDA NÖJESRESOR


I slutet av mars reser kommunledningen till Bryssel vilket med rätta upprör invånarna i kommunen. Pensionärsorganisationerna SPF och PRO organiserade ett protestmöte som samlade c:a 150 åhörare, torsdagen den 14/3. Flera talare kände sig manade att utgjuta sin ilska mot makthavarna. Unga Linnea Henningsson tyckte med tanke på den globala uppvärmingen att flyga ned med dom enorma koldioxidutsläpp det medför är förkastligt ger en mycket dålig förebild på dom som styr. Erik Anderson påpekade att han var den ende som för fem år sen när Brysselresorna då var på tapeten motsatte sig resorna förlorade i omröstningen med siffrona 13-1 i ks i hur resorna skulle betalas, ansåg oxå att om resorna är så himla viktiga kunde väl de betala med partistödspengar som alla partier i kf får. Kommunledningen uppmanades att komma ut och förklara sig med hur våra skattepengar används men ingen vågade det understryker ju bara politikerföraktet ännu mer. Enligt en anonym källa sågs kommunalråden försvinna bakvägen! Så var det med det de våra högt valda ansvarstagande politiker som styr våran kommun som ej vågar stå upp ta ansvar och förklara sina beslut.


I VN diskuteras den planerade Brysselresan för kommunstyrelse och förvaltningschefer, Kommunistiska Partiet anser att våra skattepengar behövs till annat än luxuösa gruppresor.
Läs mer...

Det behövs en ny anti-nyliberal kraft i svensk politik
Läs mer...

Att driva bilig skattepopulism från de styrande i kommunen är direkt oansvarigt
Läs mer...

Ska marknadsliberalismen få ta över sjukvårdspolitiken vill vi ha ett samhälle där allting handlar om att låta girighet och egoism ta överhanden?
Läs mer...

Centerpartiet fick 10 mandat och är nu största styrande parti inom den lokala allianskoalitionen och kommer att inneha en central roll i kommunens styre inom de kommande fyra åren. Inför valet presenterade Centern ett ” Kommunalt handlingsprogram för Centerpartiet i Gislaveds kommun 2019-2022.” i 50 punkter. För att Centern inte skall glömma bort sina utfästelser i sitt valprogram eller kompromissa bort dem, då man kommer samregera med andra allianspartier, lägger härmed undertecknad följande motion till fullmäktige med exakt samma ordalydelser som finns i Centerns presentation och programpunkter:

Bekämpa exploateringsraseriet i Vik! Kommunistiska partiet stod ensamt i striden för miljön och allemansrätten i Gislaveds fullmäktige!
Naturen borde vara allas. Så är det inte. Den infekterade frågan om exploateringen av strandnära områden i Vik visar detta.
Läs mer...

Banksvindleriernas ”blodtörstiga rävar”.
Girigheten är omättlig. Nu går knappt en dag utan att vi läser om de svenska och nordiska bankernas medverkan i gigantiska penningtvättshärvor
Läs mer...

Stort tack till alla som röstade på Kommunistiska Partiet. Vi behöll och stärkte vårt mandat med ytterligare ett femtital röster till 525 röster. 2,9% blev det. Erik Anderson blir ordinarie ledamot, ersättare är Curt Vang och Claes Arlid.

Bildspel inför valet på våra politiker i kommunen, tagna i Gislaved 25 aug och Smålandsstenar 1 sept. Obs fotografierna är ej i bästa kvalitet eftersom de är i GIF-format, ska ordna till bilderna senare.

Populära friluftsområdet sommarhemmet Holmen i Gislaved är ute till försäljning kommunen bör köpa fastigheten
Läs mer...Gårdagens succéartade konsert fick publiken (uppemot 200 pers) sitt musikaliska behov tillfredsställda med råge. Nynningens samarrangemang med visartisten Mathilda Magnusson var en höjdare hennes tolkningar av ett par Afzelius-låtar samt eget material var finkänsligt och vackert. Nynningen spelade för full hals och andra progg- och rocklåtar och bjöd upp publiken till bejublad allsång med ”Staten och kapitalet”. Sven Wollter läste dikt av Majakovski och publiken trivdes. Presentationer av Proletärens chefredaktör Jenny Tedjeza och partiordförande Robert Mathiasson och första namnet på Kommunisternas kommunala vallista i Gislaved Erik Anderson presenterades mellan låtarna. Söndagens tillställning är första stoppet på tidningen Proletärens tvåveckors turne´ ”Höj Rösten turnen” som ett led i Kommunisternas valkampanj. 10 olika orter i landet kommer besökas med start alltså i Gislaved avslutas i Göteborg.

Läs vårt kommunala flygblad val 2018


Till Gislaved kommer Göteborgsbandet Nynningen kända från tältprojektet "Vi äro tusenden" och "För full hals", Sven Wollter och sångerskan Matilda Magnusson.

Var: kommunparken Gislaved.
När: 12:e augusti kl. 17.00
Arrangör: Kommunistiska Partiet Gislaved
Alla varmt välkomna, fri entre.


Borde inte naturen vara folkets egendom?

Det gick kalla kårar av obehag längs ryggraden när jag läste Lucas Kramers ledare/krönika i VN kring äganderätten. Ska man tillåta i princip fri exploatering av naturen? Skall ägandet ha överhöghet? Mitt svar är ett rungande nej!
Läs mer...


Kommunistiska Partiets fem första kandidater till valet till Gislaved fullmäktige från vänster: Kerstin Elg, Kent Heijel, Erik Anderson, Curt Vang och Claes Arlid.
Se hela Kommunistiska Partiets vallista, femton namn.


Ett handslag, en bild.

Fidel och Erik
En av de få svenskar som träffade numera avlidne Fidel Castro är Erik Andersson i Gislaved.
På vårvintern 1992 kontaktades partiet av kubanska fackföreningscentralen CTC i en förfrågan om vi kunde sända en arbetardelegation till Första maj-firandet på Kuba.
Eftersom Första Maj är arbetarnas dag kom både kubanerna och vårt parti överens att sända arbetare från arbetslivet och inget annat. Så det blev bussföraren Mario Sousa och undertecknad som då arbetade som däckarbetare på Gislaved Däck/ Continental som fick äran att representera Sverige.
I Sverige fanns och finns som bekant ingen progressiv fackföreningscentral så det fick bli medlemmar från KPMLr som blev svenska representanter. Detta i motsats till andra länder med progressiva fackföreningscentraler som utan prut sände sina högsta ledningar för att markera stöd till Kuba under den svåra perioden under 1990 talet.
Där fanns mexikanska LO:s ordförande, samt ledningen för sydafrikanska gruvfacket och högt uppsatta från en rad fackliga organisationer världen över.  Så Mario och jag kände oss som sparvar i tranedansen.
Men kubanerna var mycket nöjda med det förslag till resolution som vi svenskar författade och som antogs av en facklig solidaritetskonferens som anordnades i anslutning till Första Majfirandet.
På Första Majkvällen, efter miljondemonstrationen,  var det någon typ av bankett med bortåt 1500 deltagare.  Våra kubanska värdar frågade om en av oss från svenska delegationen kunde komma in till en angränsande sal, det sades inte rakt ut, men där troligen Fidel Castro befann sig.
Mario sade till mig att givetvis skall Sverige representeras av en blond svensk och inte någon inflyttad portugis.
Vi gick in i rummet, och där stod den reslige kommendanten och skakade hand. Bild togs som jag halvåret senare fick av en kubansk delegation på besök i Sverige.

Erik Anderson, internationell sekreterare 2002-2014.       


Läs

Proletären

Antikvariat BOKGROTTAN

Bokgrottan, Gislaved

Gör ett besök på Bokgrottan, mer än 35 000 böcker finns det att välja på. Adressen är Torggatan 4 Gislaved. Öppettider: Ti. o. To. kl.17.30 - 20.00 Lö. ojämn vecka kl.10.00 - 13.00. Har du frågor, skicka ett e-mail eller ring tel: 0371-12542, mobilnr 073-0344273

" Upp till kamp.." Sjung till tonerna av Internationalen
(2:35 min.) Text. 

Senast ändrad: 2020-02-16 av Webmaster

räknare
besöksräknare


Hemsidan ses bäst i Internet Explorer med skärmupplösning 1024*768 bildpunkter