Artikelarkiv


År 2015
 
Bypolitiken tillbaka i Gislaveds kommun!
Läs mer...
Erik Anderson dec 2015

Främmande makts ambassadör lägger sig i en pågående JO-utredning i Gislaved. (Uppgraderad)
Läs mer...
Erik Anderson nov 2015

Barn och Utbildningsnämndens ordförande Bo Kärreskog vill ej diskutera med en mobb
Läs mer...
Erik Anderson nov 2015

Läs mer...

En Anderstorpsbo frågade i Västboandan hur de olika partierna ställer sig till bevarandet av simhallen i Anderstorp. När frågan var uppe i en enkät inför förra valet 2010 så lovade de partier som svarade, alltså alla utom SD, (som inte svarade vi den tidpunkten) att simhallen skulle bevaras och att det skulle finnas tre simhallar i kommunen.
Läs mer...
Erik Anderson juli 2015

Etablissemanget i Gislaved skuldbelägger de som vill ha kvar simhallarna i kommunen och sätter dessa mot vården av gamla och sjuka. Det är ett ruttet spel vi bevittnar
Läs mer...
Erik Anderson juli 2015

De rikas frihet är de fattigas ofrihet! Stress och osäkra anställningar kallar högerdebattörer för ”nödvändig flexibilitet” och otrygga anställningar kallas ”sänkta trösklar”.
Läs mer...
Curt Vang juli 2015

Den sjuka vården! Kostnaden för inhyrda läkare fortsätter att explodera. Nyligen redovisade SVT att inhyrda läkare nu krävde 85 000 kr i veckan plus traktamente och boende!
Läs mer...
Curt Vang juli 2015

Gisledagarna
Vädrets makter bjöd på mest regn men solen tittade fram i Gislaved emellanåt under gisledagarna. Kommunistiska Partiet var på plats bland marknadsstånden med tält och fika-bokbord även andra lokala partier var repressenterade. Sverige ut ur Nato och otryggheten på jobben var Kommunistiska Partiets teman, även lokala frågor diskuterades med en intresserad allmänhet.

Vem tjänar på de visstidsanställdas otrygghet?
Hotelldirektör Kåre Johansson hade i Värnamo Nyheter en kraftfull plädering för att behålla och bygga ut möjligheterna till att visstidsanställa.
Läs mer...
Curt Vang 2015-05-21

Kan man bli annat än upprörd. Nu har rättegången i hemtjänsthärvan i Södertälje startat om Maria Larsson och hemtjänsthärvan i Södertälje. Över 30 personer står åtalade för grovt bedrägeri mot kommun och arbetsförmedling.
Läs mer...
Curt Vang 2015-05-09

Offentligt möte, Gislaved 2015-05-02
Mario Sousa
Mario Sousa, ukrainakännare, berättade inför ett 20-tal åhörare om konflikten och kriget i landet som styrs av en sammansättning av liberaler och fascister. Mario har gjort ett flertal resor till landet, bl.a. till de östra delarna av landet där kriget just nu rasar. Mötet avslutades med frågestund och fika.
Se marios hemsida.

Anders OlssonCurt Vang
Curt VangErik Anderson
Upp till kampFika
I ett kylslaget Gislaved möttes ett 90-tal åhörare upp för att lyssna till årets Röd Front och 1:a majtalare Curt Vang och Erik Anderson. Konferenciern Claes Arlid öppnade mötet, musiken stog Anders Olsson för. Hela 1758 kronor samlades in i bössan. Efter mötet blev det fika i kommunens Cafeteria. En kort sammanställning av Curts tal kommer senare.
Läs Erik Andersons 1majtal här
Läs Gislaveds 1maj flygblad här

På Burseryd marknad tog Erik Anderson och Kari Soininen, Kommunistiska Partiet, tillfället i akt att visa upp sig för allmänheten många intresserade kom fram och hörde för sig om vår politik och diskuterade om intressanta och viktiga spörsmål i kommunen som kommunisterna bör driva.
Proletären Gislaved 2015-04-25

Patrik Paulov

Offentligt möte, Gislaved

Det är de upprepande utländska inblandningen i en rad länder i Mellanöstern som medverkat till skapandet av al-Qaida och nu senast terror-
organisationen Islamska Staten, sade Kommunistiska Partiets internationelle sekreterare Patrik Paulov

Läs mer...

Hyckleriet efter terrordådet i Paris

Terrordådet i Paris är förskräckligt. Inte minst visar dådet vilket farligt Frankensteins monster som har byggts upp med västliga och saudiska pengar i krigens Syrien och Irak. Risken är stor att vi kommer att få se fler blodiga konsekvenser när fundamentalistiska våldsverkare som tränats i krig kommer hem igen, oavsett om det är nazister som vänder hem från Ukraina eller IS-krigare från Syrien och Irak.
Läs mer...

Från bin Ladin till Islamiska staten – terror med stöd av väst

Efter den bestialiska attacken på Charlie Hebdo står världens ledare upp mot terrorn. Men bland de som demonstrerade på Paris gator i söndags fanns de som i decennier backat upp och utnyttjat religiös extremism för sina intressen.
Läs mer...

Vart tog Niklas Palmgrens (m) löfte om bevarandet av Anderstorps simhall vägen?

Simhallen Anderstorp
En Anderstorpsbo frågade i Västboandan hur de olika partierna ställer sig till bevarandet av simhallen i Anderstorp.När frågan var uppe i en enkät inför förra valet 2010 så lovade de partier som svarade, alltså alla utom SD, (som inte svarade vi den tidpunkten) att simhallen skulle bevaras och att det skulle finnas tre simhallar i kommunen.
Läs mer...

Proletären om attentatet mot Charlie Hebdo

Det kallblodiga terrorattentatet i Paris är ett angrepp på yttrandefriheten samtidigt som det riskerar att spä på rasism och religiösa motsättningar.
Läs mer...

Varningarna alla struntade i

När västvärldens politiker och medierna riktar blickarna mot terrordådet mot Charlie Hebdo i Paris går tankarna till en två år gammal intervju i Proletären. Den gjordes kort efter en annan blodig och bestialisk attack
Läs mer...