Artikelarkiv

 
År 2021
 

Motion ang möjligheten att betala med kontanter.

Utvecklingen mot ett kontantlöst samhälle kan få svåra konsekvenser. Kommunfullmäktige bör rekommendera det kommunfinansierade näringslivsbolaget Enter att i sina dialoger och diskussioner med de lokala handlarna och näringsidkarna  informera om problematiken när man helt tar bort kontanthantering.
Läs mer...
Erik Anderson 21-12-11

Inför årets kommunbudget rådde det stor enighet mellan alliansen och sossarna. Kommunistiska Partiet krävde i årets kommunbudget en återställning av skattesatsen och att de styrande skall ge klara besked till väljarna före valet om vad de tänker göra med äldreboendet.
Läs mer
Erik Anderson 2021-11-23

Erik Anderson efterlyser en interpellationsdebatt i kommunfullmäktige om att höja kompetensen, kartlägga och snabbutbilda ett antal kommunanställda medarbetare med utländsk bakgrund med bristfälliga språkkunskaper för att förstå svenska språket i tal och skrift ett initiativ som Värnamo Kommun tagit.
Läs mer...
Eik Arnderson 2021-11-03
Erik ställde motionen om frågan om människors lika värde med den förhoppningen att motionen inte skulle avvisas på rent formalistiska grunder.
Läs mer...
Erik Anderson 2021-08-26

I helgen (20-22/8) hade mandatorterna i Kommunistiska Partiet samling i Lysekil. Flera punkter avhandlades, taktik, gemensamma frågor, målsättningar, visioner mm. stog på dagordningen. Personerna på bilden är från vänster: Yngve Berlin, Kenth Andersson, Britt-Marie Kjellgren, Maria Ahlström, Erik Anderson, Jörgen Johansson, Filip Astvald, Stig Berlin, Per-Gunnar "Gotland" Ahlström, Anders Pudas och Jorge Nunez. Fotografen som höll i kameran var Kent Heijel.

Bojkotta Israel! Leve Palestina!

Flygbladet spreds i Gislaved. Läs flygbladet här.

Genom den styrande alliansens politik mot den södra kommundelen riskerar man få en ” bypolititisk” splittring i kommunen där satsningar inne i Gislaved kommer att ifrågasättas från de mindre orterna.
Läs mer...
Erik A 2021-05-13

RÖD FRONT 1 MAJ GISLAVED

Årets 1majmöte blev liksom förra årets lite annorlunda pga coronapandemin som överskuggar det mesta men även i år sänder vi digitalt från Gislaved. 1maj talarna Erik Anderson och Gislavedsbördige Jan-Åke Karlsson höll talen, musiken stog Fingal Andersson och nytillskottet från Bredaryd Pontus Bergstrand för. Musikvirtuosen Jörgen Johansson kunde ej delta pga sjukdom. Klicka här eller på bilderna för att höra och se 1majtalarna och musikanterna live.
- Läs Gislaveds 1majflygblad här.

"Mobben" behövs i kommunpolitiken

Om man ska lyssna på en "mobb" som inte läser några handlingar, då kan man till slut hamna var som helst, så uttryckte sig SD:s gruppledare Mattias Johansson på Gislaveds kommuns fullmäktigemöte den 25 mars. Centerns kovändning har blivit en katalysator och blåst upp motsättningar och frustration på högerkanten därav Sverigedemokraternas utfall mot Centerpartiet.
Läs mer...
Erik A 2021-04-02

Centern la sig platt, opinionstrycket blev för övermäktigt.

Erik överlämnar en bukett blommor till de hårt kämpande för bevarandet av Mariagården, kampen går vidare mot hotet mot Broarydsgården.
Läs hela motionen här
Erik A 2021-03-23

Stoppa all verksamhet som syftar till en nedläggning av Mariagården som särskilt boende. Det kräver Erik Anderson(K) i en motion om Mariagårdens nedläggning. Invänta först folkomröstningen.
Läs hela motionen här
Erik A 2021-03-10
 

Läs mer  

Ja till folkomröstning om Mariagården! 

En knapp majoritet av socialnämndens ledamöter röstade för att det särskilda boendet på Mariagården skulle läggas ner och de äldre skall mot sin och sina anhörigas vilja förflyttas till andra boenden varvid Smålandsstenar/Skeppshult blir utan denna vårdform. Detta efter att Sverigedemokraterna lade ner sina röster och därmed banade väg för Alliansens nedläggningslinje. Denna politik gick Alliansen inte till val på, eller nämnde i sitt samverkansavtal efter valet.  Av den orsaken är det helt logiskt att en folkomröstning genomförs med två tydliga alternativ. Bevara Mariagårdens särskilda boende eller genomföra Alliansens politik. 

 Kommunistiska Partiets lokala årsmöte i Gislaved. 


Hela kommunen skall leva. Det skriver Centern i sina valmanifest och lägger ner vitala delar av Mariagården. Vad blev det av med dessa vallöften det kan man undra.

Läs mer...
Erik A 2021-01-26